Oto, najważniejsze powody dla których powinnaś zaprzestać spożywania mleka sojowego:
Soja jest jednym z najbogatszych produktów w pestycydy, a 99% to GMO! Badania wykazały, że spożywanie soi powoduje niedobory witaminy D i B12. Soja zawiera związek chemiczny, podobny do witaminy B12. W związku z faktem, że organizm nie może go przetworzyć, powoduje niedobór witaminy B12. Soja zawiera substancję, która może powodować zakrzepy, znane jako hemaglutynina, co często prowadzi do krwawienia. Wytwarzanie izolatu białka sojowego i teksturowanego białka sojowego z delikatnych białek sojowych wymaga wysokich temperatur, które mogą mieć poważny wpływ na zdrowie. Soja jest bogata w toksyczne izoflawony, w tym genisteina i daidzeina, które wspierają rozwój raka piersi. Produkty sojowe oraz soja są bogate w kwas fitowy, który hamuje wchłanianie magnezu, miedzi, żelaza, wapnia i cynku. Ponadto soja zawiera fitoestrogeny (roślina estrogenowa), która utrudnia funkcjonowanie układu endokrynnego i jest związana z rakiem piersi i niepłodnością mężczyzn. Żywność sojowa jest bogata w toksyczny aluminium, związana z początkiem choroby Alzheimera, a także wpływa na nerki i układ nerwowy. Soja zawierają również środki odkażające, które są naturalnymi toksynami, a spożycie kilku kieliszków tego mleka dziennie może mieć niekorzystny wpływ na cykl menstruacyjny. Liczne badania dowodzę, że karagenina zawarta w mleku sojowym powoduje ciężkie uszczerbki na zdrowiu, w tym raka jelita grubego, owrzodzenia, zapalenie żołądka i jelit u szczurów laboratoryjnych.
Ostatnio amerykańskie stowarzyszenie na rzecz cukrzycy wykazały związek insuliny z odpornością na glukozę u szczurów laboratoryjnych, które spożywały żywność w której znajdowała się karagenina.
Źródło: http://www.meganiusy.com/1081/popularny-napoj-niszczy-twoja-tarczyce-rowniez-pijesz-napoj/
Oto, najważniejsze powody dla których powinnaś zaprzestać spożywania mleka sojowego:
Soja jest jednym z najbogatszych produktów w pestycydy, a 99% to GMO! Badania wykazały, że spożywanie soi powoduje niedobory witaminy D i B12. Soja zawiera związek chemiczny, podobny do witaminy B12. W związku z faktem, że organizm nie może go przetworzyć, powoduje niedobór witaminy B12. Soja zawiera substancję, która może powodować zakrzepy, znane jako hemaglutynina, co często prowadzi do krwawienia. Wytwarzanie izolatu białka sojowego i teksturowanego białka sojowego z delikatnych białek sojowych wymaga wysokich temperatur, które mogą mieć poważny wpływ na zdrowie. Soja jest bogata w toksyczne izoflawony, w tym genisteina i daidzeina, które wspierają rozwój raka piersi. Produkty sojowe oraz soja są bogate w kwas fitowy, który hamuje wchłanianie magnezu, miedzi, żelaza, wapnia i cynku. Ponadto soja zawiera fitoestrogeny (roślina estrogenowa), która utrudnia funkcjonowanie układu endokrynnego i jest związana z rakiem piersi i niepłodnością mężczyzn. Żywność sojowa jest bogata w toksyczny aluminium, związana z początkiem choroby Alzheimera, a także wpływa na nerki i układ nerwowy. Soja zawierają również środki odkażające, które są naturalnymi toksynami, a spożycie kilku kieliszków tego mleka dziennie może mieć niekorzystny wpływ na cykl menstruacyjny. Liczne badania dowodzę, że karagenina zawarta w mleku sojowym powoduje ciężkie uszczerbki na zdrowiu, w tym raka jelita grubego, owrzodzenia, zapalenie żołądka i jelit u szczurów laboratoryjnych.
Ostatnio amerykańskie stowarzyszenie na rzecz cukrzycy wykazały związek insuliny z odpornością na glukozę u szczurów laboratoryjnych, które spożywały żywność w której znajdowała się karagenina.
Źródło: http://www.meganiusy.com/1081/popularny-napoj-niszczy-twoja-tarczyce-rowniez-pijesz-napoj/
|