Choroba Parkinsona: mężczyzna zachorował po wypiciu… herbaty!
Szanowny Czytelniku,
to druga, po chorobie Alzheimera, najczęściej występująca przewlekła choroba neurodegeneracyjna. Cierpi na nią 1% osób w wieku 65 lat, a specjaliści prognozują, że w kolejnych latach liczba ta wzrośnie dwukrotnie.
Przyczyny choroby Parkinsona nie zostały oficjalnie podane. Istnieją jednak twarde dowody naukowe potwierdzające pochodzenie tej strasznej choroby mózgu. Chodzi o wpływ pestycydów zawierających związki chloroorganiczne! Wszystkie są bardzo toksyczne dla układu nerwowego. A jeśli zostaną połączone z niektórymi insektycydami i herbicydami ich szkodliwość wzrasta wielokrotnie1,2.
Z tego powodu francuskie władze sanitarne uznały chorobę Parkinsona u rolników za „chorobę zawodową”3.
Na Tajwanie, gdzie zużycie pestycydów jest bardzo duże, pewien mężczyzna zachorował na chorobę Parkinsona po wypiciu herbaty. Wykryto w niej znaczne ilości zakazanego pestycydu o nazwie DDT!
Te działania warto jak najszybciej zastosować
Dlatego warto jak najszybciej się chronić. Tym bardziej, że lobbing producentów pestycydów jest bardzo skuteczny i spowalnia działania zmierzające do zakazywania tych substancji.
W najnowszym numerze Naturalnie Zdrowym Być opisujemy, jakie działania mogą Cię choć trochę uchronić.
Na przykład:
nie pij wody z kranu, jedz produkty bio, trzymaj się jak najdalej od następujących trzech substancji: czterochlorku węgla, trichloroetenu i tetrachloroetenu. Uwaga na nadmiar żelaza. Analiza mózgu u osób chorych na Parkinsona wskazuje na nagromadzenie żelaza, zwłaszcza w części mózgu zwanej istotą czarną, sprawia, że stopniowo ulega ona zwyrodnieniu.
Dowiesz się także, jak wygląda pełny plan walki ze stresem oksydacyjnym w mózgu. Celem tego planu jest ochrona neuronów przed zwyrodnieniem:
Dieta sprzyjająca wytwarzaniu kwasu moczowego (spróbować jej mogą tylko osoby, u których nie występuje ryzyko dny moczanowej lub cukrzycy). Niektóre produkty żywnościowe zmniejszają ryzyko zachorowania lub spowalniają progresję choroby Parkinsona. Aktywność fizyczna: dzięki ćwiczeniom rozciągającym lub ćwiczeniom na równowagę poprawiają się funkcje ruchowe (lepsza równowaga i elastyczność ruchów, mniejsze drżenia). Dowiesz się, że istnieje pewna szczególna aktywność fizyczna, która daje jeszcze wyraźniejsze i dłużej utrzymujące się efekty.
Choroba Parkinsona: mężczyzna zachorował po wypiciu… herbaty!
Szanowny Czytelniku,
to druga, po chorobie Alzheimera, najczęściej występująca przewlekła choroba neurodegeneracyjna. Cierpi na nią 1% osób w wieku 65 lat, a specjaliści prognozują, że w kolejnych latach liczba ta wzrośnie dwukrotnie.
Przyczyny choroby Parkinsona nie zostały oficjalnie podane. Istnieją jednak twarde dowody naukowe potwierdzające pochodzenie tej strasznej choroby mózgu. Chodzi o wpływ pestycydów zawierających związki chloroorganiczne! Wszystkie są bardzo toksyczne dla układu nerwowego. A jeśli zostaną połączone z niektórymi insektycydami i herbicydami ich szkodliwość wzrasta wielokrotnie1,2.
Z tego powodu francuskie władze sanitarne uznały chorobę Parkinsona u rolników za „chorobę zawodową”3.
Na Tajwanie, gdzie zużycie pestycydów jest bardzo duże, pewien mężczyzna zachorował na chorobę Parkinsona po wypiciu herbaty. Wykryto w niej znaczne ilości zakazanego pestycydu o nazwie DDT!
Te działania warto jak najszybciej zastosować
Dlatego warto jak najszybciej się chronić. Tym bardziej, że lobbing producentów pestycydów jest bardzo skuteczny i spowalnia działania zmierzające do zakazywania tych substancji.
W najnowszym numerze Naturalnie Zdrowym Być opisujemy, jakie działania mogą Cię choć trochę uchronić.
Na przykład:
nie pij wody z kranu, jedz produkty bio, trzymaj się jak najdalej od następujących trzech substancji: czterochlorku węgla, trichloroetenu i tetrachloroetenu. Uwaga na nadmiar żelaza. Analiza mózgu u osób chorych na Parkinsona wskazuje na nagromadzenie żelaza, zwłaszcza w części mózgu zwanej istotą czarną, sprawia, że stopniowo ulega ona zwyrodnieniu.
Dowiesz się także, jak wygląda pełny plan walki ze stresem oksydacyjnym w mózgu. Celem tego planu jest ochrona neuronów przed zwyrodnieniem:
Dieta sprzyjająca wytwarzaniu kwasu moczowego (spróbować jej mogą tylko osoby, u których nie występuje ryzyko dny moczanowej lub cukrzycy). Niektóre produkty żywnościowe zmniejszają ryzyko zachorowania lub spowalniają progresję choroby Parkinsona. Aktywność fizyczna: dzięki ćwiczeniom rozciągającym lub ćwiczeniom na równowagę poprawiają się funkcje ruchowe (lepsza równowaga i elastyczność ruchów, mniejsze drżenia). Dowiesz się, że istnieje pewna szczególna aktywność fizyczna, która daje jeszcze wyraźniejsze i dłużej utrzymujące się efekty.
|