Ponieważ nie ma jeszcze takiego tematu, to poczułem się wywołany do tablicy, by go założyć.
Być może jestem po prostu przewrażliwiony, ale odnoszę dziwne wrażenie, że albo nieświadomie biorę udział w jakimś przewrotnym skeczu, albo stanowię cel dla spamerów. Nie mam tutaj na myśli reklam w stylu: Ej, wejdź na
www.xxx.pl, lecz bardziej wyrafinowaną reklamę. Owi, reklamujący, często starają się wpasować w konwersację, poprzez napisanie kilku zdań, mających nawet sens, w kontekście całości tematu, jednak w każdym poście zachęcają nas, do skorzystania, pozwolę sobie podeprzeć się cytatem
emy cudownych portali na każdy problem.
Nie wiem, czemu ma służyć ta nowa forma reklamy, gdyż swoją nachalnością raczej odstrasza, niż zachęca. Nie widzę też metody na walkę z nią, chociażby biorąc pod uwagę fakt, iż najprawdopodobniej podmiot reklamowany "nada tok sprawie", zaś w przypadku skrajnym, tj złożenia odpowiedniego wniosku do prokuratury, zostalibyśmy wyśmiani.
Dlatego zadam pytanie: Czy na forum ktokolwiek posiada jakieś informacje, które jakimś sposobem do mnie nie trafiły?