dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-07-16, 14:38 
Adept

No to chyba, że tak.. :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-16, 15:31 
Nudziarz

Dla tego właśnie rodzice powinni od małego od dziecka wychowywać i mieć dobry kontakt ze swoimi dziećmi ja wiem że jest kupa takich rodzin gdzie brakuje właśnie więzi wsparcia zaufania itd
Potem rosną takie małe potworki których za wszelką cenę nie da się ujażnić temat ten jest strasznie głęboki
Nie mówię tu też o codziennej kontroli czy czymś takim wiesz jak rodzic nigdy tego nie robił i nie wnikał w życie dziecka a nagle w kroczy w wieku gdy dziecko dorasta i dojrzewa to, to nie będzie dobre od samego początku rodzice powinni interesować się dzieckiem i tłumaczyć mu to co dobre a to co złe
Wiesz wy jeszcze nie macie dzieci ale może kiedyś będziecie je mieć więc dobra rada aby zawsze gadać ze swoimi pociechami przyjaznić się z nimi i interesować się tym co robią nie być wścipskim ale interesować całe życie trzeba dzieci wychowywać takie życie i nie jest to właśnie proste a wiem o tym doskonale ;-) dlatego całe życie trzeba pilnować i poświęcić się dziecku nie każdy rodzic tak ma i dla tego są tacy nastolatkowie kurcze ale się rozpisałam :-P
:-P

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-16, 16:19 
Bohater

z tym "dziubkiem" chodzi o to?
http://demotywatory.pl/1782/Poziom-Galy
a oto taki pewnein przyklad w tej tematyce:
http://demotywatory.pl/1423

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-16, 16:20 
Nudziarz

Wydaje mi się że troche przesadzacie, przeciez od zawsze starsi mówią o młodszych, że szybciej dorastają. A tak serio to nie jest inaczej niż kiedys. Jak byłem jeszcze młodym blokusem kilka lat temu, zdarzały się sytuacje dwuznaczne właśnie w gronie takich dzieci, bo niby dlaczego miałyby być gorsze od tych 16 letnich kolegów z bloku z którymi spędzają całe dnie. To tylko ogólny dostęp do internetu i takich portali sprawił, że tak to teraz widać. Wiadomo, że 9-latka to przesada no ale zawsze musi być jakaś "najniższa skrajna wartość", inny temat że pewnie jej mama ma półnagie zdjęcie na n-k.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-16, 19:43 
Świadomy Roman

wichura.... powaliło mnie to.... :P

http://poszkole.pl/bitwy,ktora_leprza_f ... 21001.html <- dobrze że się chociaż z kwiatkiem porównała :P

http://poszkole.pl/bitwy,Kto_ladniejszy,1585562.html <- dziubek :>

http://poszkole.pl/bitwy,Kto_ladniejszy,1612841.html <- nie ma to jak silikony :>

http://poszkole.pl/bitwy,Kto_ladniejszy,1617126.html <- pupa w ruch, nie ma to jak atut :>

[ Dodano: 2009-07-16, 19:57 ]
O jeszcze mam piekny okaz :D

Obrazek
Obrazek

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-16, 22:32 
Wszechmogący/a

Oddałem głos na kwiatka ale i tak kwiatek przegrywa o pół długości toru ;(

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-24, 16:45 
Wszechmogący/a

Według mnie, nie wiedzą do czego służy Internet w ich wieku. Rodzice raczej też nie. Powinni ustalić z nimi jakieś granice, wytłumaczyć, co mogą robić, a przede wszystkim kontrolować w jakiś sposób to, co robią, tym bardziej, że ich psychika się jeszcze kształtuje. I nie chodzi mi o takie patrzenie przez ramię. Ale jakieś podpytywanie, przejrzenie historii odwiedzanych stron, może samemu rzucić jakieś propozycje, jak "spędzać czas w Internecie". Ale najważniejsze, to zastanowić się, w jakim wieku wpuszcza się dzieci w internetowy świat.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-24, 19:54 
Wszechmogący/a

Mnie by chyba coś trafiło gdyby mi ktoś sprawdzał historię. W sumie nic by tam ciekawego nie znalazł, ale jest to wkurzające, pokazuje brak zaufania i nie pozwala na prywatność.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-24, 20:20 
Wszechmogący/a

Szostoll, ale Ty masz trochę więcej niż 9 lat :-P Z resztą podałam tylko przykład, a dziecko nie musi wiedzieć o tym, że jest sprawdzane ;p

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-07-25, 19:06 
Pochłaniacz

Może oni robią sobie zdjęcia bo maja kompleksy...i chcą przynajmniej w internecie ładnie wyglądać..(tzn.umalowane, dzika poza, odpowiednie ujęcie itd.)
Albo wpływ otoczenia...(wszyscy mają takie zdjęcia to ja też)
Zresztą ja im sie nie dziwie...gazety , telewizja , reklamy i bilbordy to wszystko aż kipi od takiego czegoś (nawet jeszcze gorszego)tylko , że z udziałem dorosłych , do tego okres buntu i moda na bycie "niegrzecznym".
I jak tu byc normalnym w takim buszu? biedne dzieci...

A co do historii;] chyba jednak bym sprawdzała (choć uważam , że to świństwo!)
Tylko , co zrobić , kiedy taki rodzic rzeczywiście coś niepokojącego znajdzie...?przecież nie pujdzie sie z awanturą do dziecka i nie powie , że przypadkiem grzebał w jego historii...

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2