Dla tego właśnie rodzice powinni od małego od dziecka wychowywać i mieć dobry kontakt ze swoimi dziećmi ja wiem że jest kupa takich rodzin gdzie brakuje właśnie więzi wsparcia zaufania itd
Potem rosną takie małe potworki których za wszelką cenę nie da się ujażnić temat ten jest strasznie głęboki
Nie mówię tu też o codziennej kontroli czy czymś takim wiesz jak rodzic nigdy tego nie robił i nie wnikał w życie dziecka a nagle w kroczy w wieku gdy dziecko dorasta i dojrzewa to, to nie będzie dobre od samego początku rodzice powinni interesować się dzieckiem i tłumaczyć mu to co dobre a to co złe
Wiesz wy jeszcze nie macie dzieci ale może kiedyś będziecie je mieć więc dobra rada aby zawsze gadać ze swoimi pociechami przyjaznić się z nimi i interesować się tym co robią nie być wścipskim ale interesować całe życie trzeba dzieci wychowywać takie życie i nie jest to właśnie proste a wiem o tym doskonale
dlatego całe życie trzeba pilnować i poświęcić się dziecku nie każdy rodzic tak ma i dla tego są tacy nastolatkowie kurcze ale się rozpisałam