rouge napisał(a):
to jest jeden z najlepszych jesli nie najlepszy Czlowiek ktory ma wielkie pojecie o polityce zagranicznej. bardzo Go podziwiam.
ja również, sam jego życiorys jest bardzo imponujący i poprzez ten życiorys można się o właścicielu dowiedzieć wszystkiego, oto kawałek wycięty z wikipedii: Władysław Bartoszewski (ur. 19 lutego 1922 w Warszawie) – polski polityk, działacz społeczny, historyk (profesor), dziennikarz, pisarz, więzień Auschwitz, żołnierz Armii Krajowej, działacz Polskiego Państwa Podziemnego, uczestnik powstania warszawskiego, dwukrotnie minister spraw zagranicznych, kawaler Orderu Orła Białego, honorowy obywatel państwa Izrael.
Oglądałam podczas kampanii wywiad z nim w TVN24 kiedy wypowiadał się o polityce braci K. i byłam w szoku, człowiek jest bardzo charyzmatyczny (tak, pomimo wieku jest) i mówił tak proste i oczywiste rzeczy że byłam w szoku że niektórzy faktycznie tego nie dostrzegają. I bardzo ładnie skwitował pytanie dziennikarza ('dlaczego ponad 30% społeczenstwa polskiego chce głosować na pis'), powiedział coś z stylu: 'biada tym którzy nie wiedzą co czynią'
And that's a long way
For Natty to be from home'