rycyk napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Jeżeli kogoś nie stać na edukację, to dlaczego ma zostać mu odebrana możliwość kształcenia się?
No i po raz kolejny, może w końcu dotrze.... STYPENDIA!!!
Które miałaby otrzymywać większość studentów? To wymagałoby zbudowania całego systemu administracji. Czyli, aby zaoszczędzić pewną kwotę pieniędzy x, należałoby wydać jeszcze więcej.
Cytuj:
szostoll napisał(a):
Chcesz żeby wszystkie uczelnie były prywatne, wtedy będzie tylko kto więcej dołoży do czesnego ten ma papier.
szostoll napisał(a):
Poza tym, jeżeli państwo nie stwarza warunków do pracy
Komuno wróć ????
To żaden argument.
Cytuj:
szostoll napisał(a):
Najłatwiej byłoby bardzo wywindować próg zdawania matur i wprowadzić egazminy na studia. Pójdzie na nie mniej osób, państwo mniej zapłaci, nie będzie tylu wykwalifikowanych bezrobotnych, będzie więcej miejsc pracy dla tych wykształconych i pójdą osoby które na prawdę chcą się uczyć.
Wyobraź sobie co dzieje się po oblaniu przez 85% maturzystów egzaminu.... protesty uczniów, rodziców, egzaminatorów itd..... W roku następnym zaczyna się wyścig szczurów: korepetycje, dodatkowe zajęcia, katowanie dzieciaków(w międzyczasie znów naciski, protesty) bo ciężko zdać maturę, i jeszcze ciężej dostać się na studia, a wszyscy którzy skończą liceum muszą iść na studia..... OTÓŻ NIE WSZYSCY MUSZĄ IŚĆ NA STUDIA!!!!
szostoll napisał(a):
Chcesz żeby wszystkie uczelnie były prywatne, wtedy będzie tylko kto więcej dołoży do czesnego ten ma papier.
Ja jestem zadowolony z obecnego systemu finansowania uczelni.
Cytuj:
Ale nie będzie takiej sytuacji że chłopczyk idzie na studia bo może i nie myśli na co bo ja i Ty mu za to zapłacimy (podatki) .... bo chce mieć jak to sam napisałeś "Papier" Na studia nie powinno iść się po papier tylko po wykształcenie.
to tylko takie moje zdanie
Mnie osobiście to nie przeszkadza.