dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-05-15, 12:16 
Szczypior

jestem za i to jak najbardziej. jak juz zostalo powiedziane ten zawod istnial i bedzie istniec, a legalizacja przynioslaby same kozysci zarowno dla dziewczyn jak i klientow. jesli np taki dom publiczny dzialalby legalnie, napewno musialby spelniac szereg warunkow dla sanepidu, klienci mieliby pewnosc ze jest tam czysto, dziewczyny mialyby aktualne badania, kazdy czulby sie pewniej. a poza tym zmiejszylaby sie prostytucja nieletnich. i tak napewno sporo kobiet pracowaloby na czarno, jak w kazdej innej pracy, takze te ktore sie wstydza nie musialyby sie zatrudniac, a za to tym robiacym to ,,zawodowo,, napewno taki uklad by odpowiadal.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 13:25 
Pochłaniacz

Niespiaca napisał(a):
A tak w ogole, czemu ten temat w religii?

Bo nie wiedzialem gdzie to wstawic, jakos offtop mi nie pasowal, a tutaj jest wiele takich tematow poruszanych.

Niespiaca napisał(a):
Po pierwsze tego zawodu dziewczyny sie raczej wstydza a legalizacja = jakas kontrola.

hm... ciekawy argument, ale te dziewczyny same przedmiotowo sa traktowane, bo robia to nielegalnie, a przepraszam Cie bardzo mowisz o kontroli, a zastanow sie jak moze je kontrolowac ich alfons ktory zabiera od nich kase.

Niespiaca napisał(a):
Ale tam inaczej jest z praca. W polsce niestety wciaz wiekszosc kobiet zostaje prostytutkami tylko z powodu pieniedzy i wstydza sie tego ze tak "pracuja".

One sie nie wstydza, ze pracuja w tym fachu, czesto na czacie mialem propozycje w ktorych wlasnie taka dziewczyna proponowala mi swoje uslugi, tutaj jednak stwierdzam ze one bardziej sie boja reakcji spolecznej, bo nie ukrywajmy w naszym kraju mowienie otwarcie o seksie to juz jest odbierane jako zle. Niestety mamy za starawe przyzwyczajenia, zbyt wielki nacisk kosciola ktory usilnie stara sie niekiedy wmowic ze seks jest zly.... Tylko ciekawe kiedy przewiduja za dobry no i potem jest mase wpadek, bo sie dziewczyna nie umie zabezpieczyc.

A Zalegalizowane powinno byc, z racji tego, zeby mialy taka swiadomosc gdy ktos je pobije czy zgwalci, to zeby sie nie baly isc na policje i tego zglosic...

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 13:31 
Pochłaniacz

Zeby nie bylo takich ludzi jak ten matol ktorego wszyscy napewno dobrze znaja. :evil:

LINK ---> http://www.youtube.com/watch?v=nCgXGdHuaGI

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 17:19 
Szczypior

matelka, dokladnie tak jak mowisz, ta wypowiedz naprawde pokazala jego poziom, ciekawe czy kiedys sie zastanawial nad tym czy polityka mozna zgwalcic?

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 20:29 
Bohater

Monia, jesli nie dyskryminujemy prostytutek to politykow rowniez nie. To czlowiek i to czlowiek. Zarowno w srodowisku prostytutek jak i politykow mozna znalezc i ludzi dobrych i zlych. Oczywiscie nie wynika to z mojej sympatii do owego Pana bo jest wrecz odwrotnie, ale nie lubie etykietowania :)
Co do legalizacji prostytucji to wciaz mam bardziej negatywne zdanie niz pozytywne, choc owszem dostrzegam jakies zalety

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 20:47 
Pochłaniacz

Niespiaca napisał(a):
[i] To czlowiek i to czlowiek.

Napewno mowimy o tym samym zwierzaku? :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 22:01 
Heh Dla mnie to nie zawód, to sprzedawanie swojego ciała. Jak to zawód to może jakieś specjalne szkolenia trzeba by było zorganizować? Nie nie nie, nie chciałabym, żeby prostytucja była legalna. Dla mnie to jest ... nie poszanowanie siebie samego. Ja szukałam pracy bardzo długo 1,5 roku i nigdy bym nie pomyślała, żebym podjęła się 'puszczaniu' za pieniądze.
Dla mnie ten dział jest nie na miejscu, bo w końcu Biblia mówi o tym, że życie płciowe przed małżeńskie jest zabronione, to Bogu, czyli autorowi Pisma Świętego się nie podoba. Tacy ludzie nie odziedziczą Królestwa Bożego. Więc dział rzeczywiście nie zbyt dopasowany.

Ale tak jak wcześniej napisałam, z punktu widzenia człowieka, nie z punktu widzenia Bożego jestem na NIE!
Każdy ma szanse na pracę, niekoniecznie od razu, ale każdy kto się stara i jest gotowy czasem ciężko pracować . . . Ale jak ktoś idzie na łatwiznę . . .
Jak ktoś lubi seks niech go uprawia obrębie swojego związku, najlepiej zalegalizowanego, jeśli mamy się trzymać działu . . .

Pozdr.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-15, 23:40 
Bohater

Ja proponuje przeniesc dzial do erotyki..

Dodam jeszcze ze nie spowodu religii nie jestm za legalizacja.. Bardziej wlasnie chodzi o poszanowanie, prywatnosci etc

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-16, 08:12 
Szczypior

Niespiaca napisał(a):
jesli nie dyskryminujemy prostytutek to politykow rowniez nie. To czlowiek i to czlowiek.

ja tego pana nie dyskryminuje tylko komentuje jego wypowiedz, co do niego jako polityka nie mam wiekszych obiekcji oprocz wlasnie tej sex- afery, chociaz ta kwestia tez ma dwie strony i nie oskarzam go narazie o nic. skrytykowalam jedynie jego bezmyslna wypowiedz na temat prostytutek i odwrocilam jego slowa ku jemu samemu, a jesli on sam jest autorem takich wypowiedzi na temat innych osob, to chyba musi sie liczyc z tym ze jego wlasne slowa moga zostac kiedys wypowiedziane przeciwko niemu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2008-05-16, 09:25 
Pochłaniacz

Altanaya napisał(a):

Dla mnie ten dział jest nie na miejscu, bo w końcu Biblia mówi o tym, że życie płciowe przed małżeńskie jest zabronione, to Bogu, czyli autorowi Pisma Świętego się nie podoba. Tacy ludzie nie odziedziczą Królestwa Bożego. Więc dział rzeczywiście nie zbyt dopasowany.

Co kogo biblia obchodzi? Ciekawe czy Ty zyjesz wedlog tych zasad, watpie. Nie wszyscy sa katolami i maja prawo zyc po swojemu. Moze inkwizycje przywrocic i znowu zaczniecie palic ludzi na stosie gloszac slowo boze?
W imie Jezusa zabijac niewiernych. :lol: Wasz bog jest bardzo dobrotliwy dzieki niemu zginelo wiecej osob niz pochlonela 1 i 2 wojna swiatowa razem. Mowicie ze bog nie wtraca sie w zycie ludzi i macie wolna wole, ale gdy ktos umrze mowia bog tak chcial. Slodkie pier******e. :-/

Ty nie wyobrazasz sobie dawania za kase ale inna moze tak i dla niej bylo by lepiej. A temat faktycznie do erotyki powinien powedrowac, bog to prawiczek.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2