dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-02-03, 15:44 
Wydaje mi się,że po wojnie żyliśmy przez 45 lat pod okupacją sowiecką(zdradzeni przez aliantów) Lata 1956,68,70,81 były przykładem jak trzeba traktować Polaków,którzy nie są poprawni politycznie.Nadmieniam,że komunizm na świecie doprowadził do zagłady w strasznych cierpieniach ok.60 mln ludzi - to chyba wystarczy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-03, 18:47 
Władca pierścieni

Julek 47 napisał(a):
Wydaje mi się,że po wojnie żyliśmy przez 45 lat pod okupacją sowiecką(zdradzeni przez aliantów) Lata 1956,68,70,81 były przykładem jak trzeba traktować Polaków,którzy nie są poprawni politycznie.Nadmieniam,że komunizm na świecie doprowadził do zagłady w strasznych cierpieniach ok.60 mln ludzi - to chyba wystarczy.

Nie starczy, bo piszesz o komunizmie na świecie, a ja pytam o Polskę Ludową. Która krajem komunistycznym nie była.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-20, 15:18 
Wygląda na to,że każdy z nas żył w innej Polsce.Przypomnę,rok 1917 "rewolucja pażdziernikowa (początek komunizmu)potem chęć rozszerzenia tego "raju" w 1920 roku na całą Europę (częściowo nie wyszło).Dnia 23.8.1939r.podpisanie IV rozbioru Polski pomiędzy opanowanymi szałem ludobójstwa Niemcami a ruskimi szachistami politycznymi nienawidzącymi Polaków za pokrzyżowanie planów komunizacji kontynentu.5.3.1940r.rozpoczęcie deportacji 2,8 mln Polaków do największego więzienia świata-Syberia,Kazachstan ilu żywych powróciło?Po wojnie 3 dywizje NKWD pozostało w Urzędach Bezpieczeństwa Publicznego i wykonywało rozkazy "wierchuszki",aby Polacy nie marzyli o wolności.Czy możemy powiedzieć,że Polska była ludowa,robotnicza czując oddech i łapę "dużego brata"?

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-20, 21:02 
Władca pierścieni

To nadal nie jest odpowiedź na moje pytanie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-25, 08:55 
Szczypior

CzcigodnyBuc napisał(a):
Cóż smutnego było w Polsce Ludowej? Ja wspominam ten okres całkiem nieźle. Ludzie demonizują PRL, mimo iż wiele problemów zostało rozwiązanych właśnie przez tzw. "komunistów"

Szanowny Panie dla przykładu w III Rzeszy Niemieckiej poziom zycia był na dosć wysokim poziomie(w przeciwieństwie do PRLu), robotnicy mieli finansowane urlopy na sycyli itd. Wielu ludziom do dziś ten okres kojaży sie pozytywnie, bo byli młodzi, mieli dobra prace itd.
Czy mam rozumieć że Ty popierasz też nazizm? popierasz krematoria i auschwitz-birkenau? wszak mieszkania robotnikom też państwo dawało.
P.S. Tylko nie "demonizuj"(jak to sam określiłeś) III Rzeszy.

Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości. -J.Piłsudski

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-02-25, 17:10 
Władca pierścieni

Piorun napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Cóż smutnego było w Polsce Ludowej? Ja wspominam ten okres całkiem nieźle. Ludzie demonizują PRL, mimo iż wiele problemów zostało rozwiązanych właśnie przez tzw. "komunistów"

Szanowny Panie dla przykładu w III Rzeszy Niemieckiej poziom zycia był na dosć wysokim poziomie(w przeciwieństwie do PRLu), robotnicy mieli finansowane urlopy na sycyli itd. Wielu ludziom do dziś ten okres kojaży sie pozytywnie, bo byli młodzi, mieli dobra prace itd.
Czy mam rozumieć że Ty popierasz też nazizm? popierasz krematoria i auschwitz-birkenau? wszak mieszkania robotnikom też państwo dawało.
P.S. Tylko nie "demonizuj"(jak to sam określiłeś) III Rzeszy.

W miarę postępu dyskusji prawdopodobieństwo przyrównania kogoś do Hitlera, bądź nazizmu dąży do 1. Krótko mówiąc, wygrałem :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-01, 10:04 
Myślałem,że po uderzeniu "pioruna" byłeś liczony-bo jak tłumaczyć filozofa z p.n.e "Nie znać historii to być zawsze dzieckiem"Polecam do przeczytania następujące książki:Czarna księga komunizmu,Zbrodnie,terror,prześladowania,Rządy zbirów.Państwa:Chińska Republika Ludowa,Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich,Polska i kraje RWPG,Korea Północna,Afganistan,Wietnam,Kambodża nie miały w nazwie komunistyczne,ale rządzące w nich partie miały.Muszę wprowadzić jeszcze małe sprostowanie,bo komunizm pochłonął najmniej 97 mln.istnień ludzkich.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-01, 11:01 
Szczypior

Tusk oszukiwał wszystkich niestety :>

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-03, 11:47 
Platforma Obłudników zaczyna hucpę,atakując poniżej pasa,przecież reprezentuje uwstecznione elity polityczne.Co dalej ze stoczniami?jaka jest ta niekorzystna umowa na dostawę gazu ponad 20 letnia ,pragniemy wreszcie zobaczyć te obiecane cuda.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-03-03, 12:44 
Szczypior

Chciałbym Cie Julku dobrze zrozumieć, czyli tak komunizm był zły, tzw. neokomuści też źli, PO zła bo reprezentuje tzw. uwstecznione siły polityczne i zawala sprawe ze stoczniami, dastawami gazu i nie czyni obiecanych cudów.
Ok to może powiedz czy widzisz jakiś ratunek dla tego biednego i rozkradnietego kraju - a może widzisz przyszłosć w ciemnych barwach?

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2