lileczka napisał(a):
Dorota a co możesz polecić w Portugalii?? Właśnie szukam ciekawej oferty i może w tą stronę bym się wybrała?! Itakę już znam bo byłam z nimi Grecji I Turcji. Także przy biurze na pewno zostanę.
Nie zauważyłam wcześniej pytania. My byliśmy akurat w regionie Algarve, polecam: http://www.itaka.pl/nasze-kierunki/portugalia/algarve,3204.html
Wygląda tam dokładnie jak na zdjęciach ;) Pogoda świetna, przyjemna bryza znad oceanu i pływy robiące ogromne wrażenie, nad morzem takich nie ma ;) Co mnie bardzo mile zaskoczyło to ceny w knajpkach, przy samej promenadzie kawa, herbata, piwo, drinki taniej niż w Polsce, a im dalej od głównej ulicy tym taniej. Jedzenie świetne, wiadomo, ze są droższe i tańsze restauracje, ale w większości da się dobrze zjeść, kwestia tylko zasobności portfela, polecam przynajmniej raz zamówić danie Cataplana (nazwa pochodzi od garnka, w którym jest podawane, ale w środku może być wszystko, ryby, owoce morza, mięso, co kto chce) albo portugalskie szaszłyki pieczone na patyczku laurowym Espetada. Aż mi ślinka cieknie, chętnie bym tam wróciła, ale póki co w kolejce jest Madera, przynajmniej jeśli chodzi o Portugalię ;)