dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Gdzie na weekend???
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-08-20, 14:44 
Przyjaciel

Mnie też właśnie ta cena rejsów zaskoczyła, bo w skład wycieczki wchodzi praktycznie wszystko. mam nadzieję że kiedyś się uda popłynąć z nimi w rejs.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-08-20, 19:32 
Pożeracz niewiniątek

Kiedyś doszliśmy do wniosku, że na imprezę gdzieś na lądzie też wydamy podobną kwotę, bo trzeba będzie opłacić nocleg, dojechać, coś jeść itd, a tutaj przynajmniej dodatkowa atrakcja jest.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-08-21, 22:10 
Oczytany mnich

Dokładnie. Dawno już za nami te czasy, kiedy wakacje w Polsce były za półdarmo (a na Słowacji to już za ćwierćdarmo...). Także można sie spokojnie wybrać za granice bez obawy, że przepłacimy. A jeżeli jeszcze fajna wycieczka to już w ogóle nie ma o czym mówić tylko sie pakować ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-09-03, 15:18 
Pożeracz niewiniątek

fajny weekend zapowiada się w listopadzie, z okazji halloween: http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... /halloween
Pamiętam, że kiedy płynęłam Polonią ich szef kuchni był mistrzem Polski w carvingu, więc jeśli nadal tam pracuje to pewnie niesamowite rzeźby z dyni zrobi.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-09-19, 09:05 
Adept

Ja bardzo lubię raz na jakiś czas zaglądnąć do Krakowa. ZOO, muzeum na Wawelu lub Narodowe, czyli za dnia trochę kultury.

W ramach wycieczki do Krk polecam też spacer po Nowej Hucie. Tak, nie pomyliłem się. To przepiękne miejsce (szczególnie w okolicach Placu Centralnego i Zalewu Nowohuckiego). Z placu warto przejść się wzdłuż Alei Solidarności pod bramę Huty. Może wydawać się, że NH to wstrętne i niebezpieczne miejsce - nic bardziej mylnego, bo tam jest wiele pięknych zakątków i warto poznać to ważne dla historii regionu i całej Polski miejsce.

A wieczorem... Lubię zaczynać weekend w CK Browarze, bo tam dostanę jedno z moich ukochanych piw - CK Dunkel. Od paru lat zahaczam o ten lokal, żeby napić się właśnie tego trunku.
Niezłym pomysłem jest też kolacja w CK, bo można dostać tam smaczne dania, które pasują do klimatu tego miejsca i dobrze komponują się z ich piwami.
Po CK najczęściej idziemy na imprezę w samym Rynku, choć czasami zostajemy na miejscu, bo przecież tam mają też część klubową.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-09-20, 11:52 
Szczypior

a moze Węgry? mozna sie tam bardzo fajnie i nie drogo zrelaksowac. Zwlaszcza popularnosc bija ostatnio termy - zobacz sobie http://www.favore.pl/97959_wegry-termy- ... 7-dni.html

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-09-20, 21:05 
Adept

Polecam na weekend trójmiasto. A najbardziej Gdańsk. Kocham to miejsce. Mnóstwo atrakcji, mili ludzie i architektura niesamowita. Najlepiej zakwaterować się gdzieś blisko starówki, żeby poczuć ten klimat. Od siebie polecam Novotel w samym centrum miasta. Kilka razy bywałem już w Gdańsku ale najmilej wspominam ten hotel, blisko do najlepszych knajpek, przyjemnie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-10-28, 19:44 
Szczypior

UL ma fajną propozycje 4 dniową, można trochę po zwiedzać, Szwedzkie wybrzeże - Göteborg i Malmö i jeszcze kilka innych atrakcji. http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... rg-i-malmo

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-10-29, 01:27 
Oczytany mnich

DorotaK napisał(a):
fajny weekend zapowiada się w listopadzie, z okazji halloween: http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... /halloween
Pamiętam, że kiedy płynęłam Polonią ich szef kuchni był mistrzem Polski w carvingu, więc jeśli nadal tam pracuje to pewnie niesamowite rzeźby z dyni zrobi.

Rzeźbienie w dyni to ja ostatnio przerabiałam, fajna zabawa :D a carvingowane chciałabym zobaczyć. Poza tym Halloween na morzu to musi być naprawde mroczna opcja :))

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-10-30, 10:28 
Szczypior

A ja lubię weekendowe wypady na grzyby, latem nad jezioro, jesienią ryby, zimą narty itp

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2