dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: samoobrona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-12, 11:09 
Pochłaniacz

O tym mówiłam: http://www.militaria.pl/personal_security_products/paralizator_psp_zap_light_extreme_%28zaple%29_p8817.xml

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-15, 23:34 
Pochłaniacz

bardzo fajny paralizator :) strasznie mi się podoba, szczególnie że może wyglądać jak zwykła latarka ;) taka zmyłka :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-16, 20:03 
ten paralizator w formie latarki do tego w postaci laski, ma jedna zasadnicza różnicę,
musisz być pół metra bliżej do napastnika żeby go użyć

wg mnie to duża różnica

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-16, 20:05 
jacek napisał(a):
zastanowmy sie raczej jaka jest roznica w porażeniu prądem z takiego paralizatora, gdy jest prąd 500 00 V a 1 000 000 Voltów ?
wie ktoś ?

trzeba by dotrzeć do specyfikacji technicznej, bo nie tylko napięcie ma tu znaczenie, ale także natężenie prądu,
zasadniczo mogą mieć nawet podobne działanie, albo ten mocniejszy mieć silniejsze działanie,
ale myślę że sprzedając to bez zezwolenia producent ma świadomość że nie może to przekroczyć zakresu obrony koniecznej

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-17, 01:04 
Pochłaniacz

yogi napisał(a):
ten paralizator w formie latarki do tego w postaci laski, ma jedna zasadnicza różnicę,
musisz być pół metra bliżej do napastnika żeby go użyć

wg mnie to duża różnica

Coś za coś. Trzeba przyznać, że oba paralizatory mają swoje zalety. Dla każdego coś innego, jak to się mówi. :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-17, 23:23 
Pochłaniacz

a czy na tej stronie militaria.pl często zmienia się asortyment? bo kiedyś widziałam świetny paralizator ale już go tam nie ma ;/

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-18, 00:37 
silvera napisał(a):
a czy na tej stronie militaria.pl często zmienia się asortyment? bo kiedyś widziałam świetny paralizator ale już go tam nie ma ;/

Praktycznie się nie zmienia. Co najwyżej dodają produktów do oferty, jeżeli jakiś wycofują to znaczy, że pojawił się jakiś zastępczy produkt- pewnie ten upatrzony przez Ciebie został zamieniony w ofercie na nowszy, pewnie lepszy model.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-19, 10:14 
Nudziarz

Użycie gazu, paralizatora itp. może być ryzykowne i obrócić się czasem przeciwko nam. Najlepiej iść na jakiś kurs samoobrony.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-22, 23:56 
Pochłaniacz

Kurs samoobrony nie da przewagi nad napastnikiem młodej, szczupłej kobiecie. Oczywiście warto na taki kurs pójść, aby się dowiedzieć jak się zachować podczas ataku na nas, ale warto mieć jakąś broń w zanadrzu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-23, 10:31 
Pochłaniacz

Gość napisał(a):
silvera napisał(a):

Praktycznie się nie zmienia. Co najwyżej dodają produktów do oferty, jeżeli jakiś wycofują to znaczy, że pojawił się jakiś zastępczy produkt- pewnie ten upatrzony przez Ciebie został zamieniony w ofercie na nowszy, pewnie lepszy model.

szkoda bo na prawdę wydal mi się fajny a w dodatku nie do końca wyglądał jak paralizator co było jego dodatkowym atutem

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2