dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: samoobrona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-20, 18:21 
Pochłaniacz

czego to ludzie nie wymyślą ale dobrze, niech staruszki też się bronią !!

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-22, 01:42 
violetfusion napisał(a):
A co myślicie o paralizatorach? Taki fajnie skamuflowany znalazłam
http://www.militaria.pl/personal_security_products/paralizator_-_laska_psp_zap_cane_%28zapcane%29_p12133.xml

wiesz do najdyskretniejszych to on nie należy
osobie 20letniej laska nie pasuje

a co do samego paralizatora w samoobronie, to trzeba miec pewnosc ze bedziesz wstanie go uzyc, zeby sie nie przestraszyc

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-22, 13:32 
Pochłaniacz

Bardziej miałam na myśli właśnie osoby starsze. Co do młodych to widziałam, że też jest paralizator w latarce, więc już nie takie podejrzane dla 20letniej osoby. Jak znajde link to podeśle

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-25, 00:27 
Pochłaniacz

milena77 napisał(a):
violetfusion napisał(a):
A co myślicie o paralizatorach? Taki fajnie skamuflowany znalazłam
http://www.militaria.pl/personal_security_products/paralizator_-_laska_psp_zap_cane_%28zapcane%29_p12133.xml

wiesz do najdyskretniejszych to on nie należy
osobie 20letniej laska nie pasuje

a co do samego paralizatora w samoobronie, to trzeba miec pewnosc ze bedziesz wstanie go uzyc, zeby sie nie przestraszyc

wiesz w pełni sprawnej osobie na pewno nie będzie pasował ale znam kilku ludzi w młodym wieku którzy przez problemy z narządem ruchu muszą podpierać się o lasce dla nich to też dobre rozwiązanie

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-26, 19:24 
violetfusion napisał(a):
Bardziej miałam na myśli właśnie osoby starsze. Co do młodych to widziałam, że też jest paralizator w latarce, więc już nie takie podejrzane dla 20letniej osoby. Jak znajde link to podeśle

no przeciez caly czas tu rozmawiaja wlasnie o tym paralizatorze w formie laski, a dokladniej paralizator-laska psp zap cane

wiec jakiego linka chcesz szukac ?
byl podany wyzej, tam tez jest video jak mozna go stosowac

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-26, 19:29 
zastanowmy sie raczej jaka jest roznica w porażeniu prądem z takiego paralizatora, gdy jest prąd 500 00 V a 1 000 000 Voltów ?
wie ktoś ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-03-30, 14:33 
jacek napisał(a):
zastanowmy sie raczej jaka jest roznica w porażeniu prądem z takiego paralizatora, gdy jest prąd 500 00 V a 1 000 000 Voltów ?
wie ktoś ?

taki i takie napięcie porazi, sparaliżuje ale nie spowoduje utraty zdrowia czyli zakres obrony koniecznej nie będzie przekroczony.

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-10, 20:07 
Pochłaniacz

jacek napisał(a):
no przeciez caly czas tu rozmawiaja wlasnie o tym paralizatorze w formie laski, a dokladniej paralizator-laska psp zap cane

Nieuważnie przeczytałeś. Mówiłam o LATARCE ;)

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-10, 20:11 
Pochłaniacz

Gość napisał(a):
jacek napisał(a):
wie ktoś ?

taki i takie napięcie porazi, sparaliżuje ale nie spowoduje utraty zdrowia czyli zakres obrony koniecznej nie będzie przekroczony.

Dokładnie, tylko mocniej odczuje się porażenie. Jakby natężenie prądu było większe to wtedy mogłoby się zrobić niebezpieczniej a tak to tylko mocniej/dłużej będzie działało porażenie

Zgłoś post

PostNapisane: 2013-04-10, 23:39 
violetfusion napisał(a):
Gość napisał(a):
jacek napisał(a):
wie ktoś ?

Dokładnie, tylko mocniej odczuje się porażenie. Jakby natężenie prądu było większe to wtedy mogłoby się zrobić niebezpieczniej a tak to tylko mocniej/dłużej będzie działało porażenie

nie natężenie tylko napięcie ( w końcu to w voltach) Myślę, że nie tyle co dłużej co skuteczniej, szok porażonego będzie większy i da nam to większe pole manewru.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2