rouge napisał(a):
ciekawe ile trujacych substancji maja te konopie jak sie je pali - ja watpie ich wlasiciwosci lecznicze. a jak ktos probuje narkptykow ( i nie wazne czy bedziemy bawic sie podzialy na miekkie i twarde) to znaczy ze taka osoba ma niska samoocene i ze jest nic niewarta - nakrotyki sa dla sabych ludzi i glupich.
przecież narkotyk to używka, taka sama jak chocby papierosy czy wódka, każdego nałogowca uważasz za nic niewartego głupca ? Wykluczasz .. ja wiem ... z 70 % społeczeństwa.
Niespiaca napisał(a):
Cytat:
Często narkotyki dzieli się na miękkie i twarde, choć kryterium podziału nie jest jasno ustalone. Jako twarde najczęściej określa się te, których używanie prowadzi do silnego uzależnienia, zwłaszcza kiedy jest połączone z poważnymi następstwami zdrowotnymi. Za miękkie uznaje się te, które uzależniają w dużo mniejszym stopniu lub wcale. Podział narkotyków na miękkie i twarde ma znaczenie w prawie Holandii, gdzie używanie "narkotyków miękkich" jest legalne.
Do narkotyków twardych najczęściej zalicza się kokainę, amfetaminy, i opioidy jak heroina i morfina, do miękkich najczęściej marihuanę i haszysz.
udowodniono naukowo że konopie są mniej szkodliwe niż papierosy, nie niszczą płuc itd, więc podzielmy wszystkie używki
twarde to alkohole, papierosy i te tzw twarde narkotyki
a miękkie to marihuana i haszysz
A więc sprawiedliwie byłoby zakazac również wódki bo w dużych ilościach niszczy wątrobę i papierosów bo niszczą płuca i serce. Jak już zakazujemy to zakazujmy z głową :)
And that's a long way
For Natty to be from home'