dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Czy Polacy są kulturalnymi kierowcami?
tak
w większości tak
róşnie z tym bywa
raczej nie
nie
nie mam zdania
Możesz wybrać tylko jedną opcję

Pokaż wyniki

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-08-06, 12:47 
Doświadczony killer

mery_blue, o prawde gadasz, swieta racja. Ale z drugiej strony istnieje cos takiego jak zasada ograniczonego zaufania, i wlasnie dlatego ja jezeli widze ze ktos przed przejsciem stoi to intuicyjnie noge z gazu zdejmuje. Juz widzialem naocznie potracenie pieszego wiec jakos mam to zakodowane.

Mnie na kursie na prawo jazdy instruktor wyczulil na jeden istotny fakt. Jezeli ktos stoi i czeka przed przejsciem na drodze wielopasmowej (to istotne) to zeby przed zatrzymaniem zerknac jeszcze w lusterko czy cos na drugim pasie nie jedzie, bo mozna czlowiekowi naprawde niedzwiedzia przysluge wyswiadczyc zatrzymujac sie.

A i jeszcze cos - tu gdzie przebywam w zasadzie kazdy przechodzi gdzie chce i na jakim swietle chce, oczywiscie w granicach rozsadku - nie wpieprza sie pod same kola ;-) I ani kierowcy nie zatrabia nawet, ani policja slowa nie powie... I nic zlego sie nie dzieje co najlepsze.

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-06, 12:52 
Ranger

zysio napisał(a):
Ale z drugiej strony istnieje cos takiego jak zasada ograniczonego zaufania, i wlasnie dlatego ja jezeli widze ze ktos przed przejsciem stoi to intuicyjnie noge z gazu zdejmuje.

tak ale często niemozliwe jest uchwycenie okiem człowieka stojacego przy jezdni ze względu na naszą cudowną roślinnośc rosnącą tuż przy drogach...

zysio napisał(a):
Mnie na kursie na prawo jazdy instruktor wyczulil na jeden istotny fakt. Jezeli ktos stoi i czeka przed przejsciem na drodze wielopasmowej (to istotne) to zeby przed zatrzymaniem zerknac jeszcze w lusterko czy cos na drugim pasie nie jedzie, bo mozna czlowiekowi naprawde niedzwiedzia przysluge wyswiadczyc zatrzymujac sie.

oj owszem... juz nie raz ja bym tak zniknęła z kręgu zywych ....

zysio napisał(a):
I nic zlego sie nie dzieje co najlepsze.

wszystko ma swój kres Zysiu

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-06, 12:55 
Doświadczony killer

mery_blue napisał(a):
wszystko ma swój kres Zysiu

mery_blue, tak - tyle ze to juz tak od lat jest i kierowcy sa przyzwyczajeni do tego. A ze po miescie przepisowo jezdza to inna sprawa (no i nie da sie ukryc zasluga calej masy kamer).

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-06, 12:59 
Ranger

zysio napisał(a):
no i nie da sie ukryc zasluga calej masy kamer).

hehe to juz nie ich kultura tylko przymus... ze względu na te kamery :mrgreen:

mnie zawsze dobijają kierowcy którzy na trzeciego próbują wyprzedzać a w chwili gdy zauważa ze jednak nie dadzą rady - bądź stchórzą - wtarabaniają sie na maxa - człowiek daje szybko po hamulcach i modli się by nikt w niego nie walnął...

Albo na mieście... pas dla skręcających i dla jadących prosti... leci sobie takie autko pasem do skrętu a przy samej krzyżówce na ciagłej pakuje sie przezd maskę i jeszce zaświeci w pyszczek awaryjkami - beszczelne jak nie wiem co!

Nam jak się strasznie spieszyło, a jechalismy na dwa auta, o jedno zawsze leciało prędzej i potem przed nim się ładowalismy - ale to był nasz człowiek a nie obcy.. ehhh... :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-06, 15:37 
Pochłaniacz

mery_blue napisał(a):
Albo na mieście... pas dla skręcających i dla jadących prosti... leci sobie takie autko pasem do skrętu a przy samej krzyżówce na ciagłej pakuje sie przezd maskę i jeszce zaświeci w pyszczek awaryjkami - beszczelne jak nie wiem co!

Bo przeprasza, choć zrobił to celowo. To już jest zwykłe cwaniactwo, które w Warszawie okazuje się być jeszcze gorsze. Czasami bywa tak, że jadąc lewoskrętem i polując na wolne miejsce na pasie do jazdy prosto, tego miejsca nie ma. Dojedzie się do skrzyżowania i koniec. Niektórzy potrafią robić tak, że wyjeżdżają za pasy i patrzą w lusterko (bo nie widzą już sygnalizacji), czy ten za nim już rusza (czyli pewnie ma zielone), czy jeszcze stoi. Kiedyś widziałem jak wściekły koleś stojący za takim autem, uznawszy, że to niesprawiedliwe, że on musiał tyle czekać, a tu mu jakiś cwaniak wyjechał za pasy, postanowił ruszyć i podjechać trochę na czerwonym, ale nie za bardzo. Koleś z przodu widząc w lusterku, że ten z tyłu zaczął jechać, uznał, że ma zielone i też ruszył. Na szczęście zorientował się w sytuacji i w porę zahamował.

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-07, 11:52 
Doświadczony killer

Dishman - i wlasnie to jest chamstwo i drobnomieszczanstwo ktorego pelno wsrod naszych kierowcow. To jest to co mowilem wczesniej - "ja jtem lepszy, a Ty frajer - i stoj dalej w korku". Powiem szczerze - tu gdzie jtem, to jeszcze nie spotkalem sie z taka sytuacja.
A sadze ze to wynika troche z tego ze nie wszystkie osoby powinny miec w ogole prawo jazdy - a je maja... :-(

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-09, 10:54 
Ranger

zysio napisał(a):
nie wszystkie osoby powinny miec w ogole prawo jazdy - a je maja...

a to już jest inna bajka.. :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-09, 12:30 
Wszechmogący/a

A to problem kupić prawko na allegro?

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-09, 12:44 
Doświadczony killer

a nawet nie na allegro - czy myslisz ze to problem zalatwic?

Zgłoś post

PostNapisane: 2007-08-09, 12:45 
Pochłaniacz

szostoll napisał(a):
A to problem kupić prawko na allegro?

Można kupić prawko na allegro?!

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2