Re: prywatna opieka medyczna
|
|
|
|
samba_mamba
|
Napisane: 2014-05-09, 09:12 |
|
Awanturnik |
|
|
|
aaneczkaa - najlepiej odezwij się do nich, to Ci podeślą rozpisane abonamenty, co który zawiera i za ile. :) Można ponegocjować stawki indywidualnie zawsze.
brendalee - rozumiem zatem, że kiedy mam chore dziecko i odmawia mi się przyjęcia go w przychodni, albo sama jestem chora poważnie, wymagam pilnej diagnostyki i wyznacza mi się termin wizyty u specjalisty za 3 miesiące, to powinnam pokornie czekać w imię zasad wyższych? Skoro Państwo nie zapewnia mi odpowiedniej opieki medycznej, szukam jej tam, gdzie ją oferują. I szczerze mówiąc tak - wolę pompować pieniądze w sektor, który daje mi to czego ja oczekuję, niż w składki ubezpieczeniowe, które nie gwarantują kompletnie nic.
|
|
Góra |
|
|
|
|
|
samba_mamba
|
Napisane: 2014-05-14, 10:45 |
|
Awanturnik |
|
|
|
Z całym szacunkiem Ewelinaaa - ale takiej głupoty, to ja od wieków nie czytałam. Nie wiem, czy tak trafiłaś czy źle się rozglądałaś, ale nie od dziś wiadomo, że aby dostać się do lekarza w przychodni państwowej, trzeba stać w kolejce do rejestracji od wczesnych godzin rannych. Na wizyty u specjalistów czeka się tygodniami. Fora medyczne i media przez cały czas grzmią na temat przepełnionych przychodni, szpitali, placówek i braków kasy na leczenie ludzi. A Ty wyskakujesz z radosnym "ludzie przestają chorować (...) dziś były pustki". No przepraszam, ale ręce opadają jak dorosła, teoretycznie myśląca osoba pociska takie bzdury.
|
|
Góra |
|
|