dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Domowa apteczka - co w niej powinno być?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-06-06, 19:42 
Oczytany mnich

samba_mamba napisał(a):
U mnie coś przeciwbólowego, środki opatrunkowe, dip rilif na stłuczenia, witaminki, obowiązkowo coś przeciwgorączkowego dla dziecka, uniwersalny syrop na kaszel, espumisan i ostatnio odkryłam antidol, który doskonale sprawdza się przy bólach zębów.
bardzo podobny mam skład apteczki, ale u mnie sa jeszcze leki przeciwastmatyczne dla męża. A espumisan to na bieżąco kupuję, bo mnie brzuch bardzo często boli i mam wzdęcia, mam wrażenie ze z wiekiem wieksze :-/

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-07, 11:57 
Przyjaciel

mnie też ostatnio bardzo często dokuczają wzdęcia, mam pracę w której nie mogę na spokojnie zjeść normalnego posiłku i i tutaj właśnie doszukuję się swoich problemów ze wzdęciami, ale jeszcze nie myślałam o farmaceutykach na wzdęcia, ale czyba czas zacząć szukać pomocy w medykmentach.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-08, 12:08 
Pochłaniacz

W domowej apteczce na pewno opatrunki: gazy jałowe i niejałowe, bandaże zwykłe i elastyczne, plastry w różnych rozmiarach. Woda utleniona, spirytus salicylowy, krople żołądkowe, pianka na oparzenia, leki przeciwbólowe, na kaszel, na ból gardła.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-09, 21:24 
Naturalne, czyli jakie? Słyszałam, z pomaga ekstrakt z aloesu..

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-09, 23:18 
Oczytany mnich

o prosze :d ja po weekendzie wiem ze cos skutecznego na komary, jestem cala pogryziona :D widze ze wyzej ktos poleca moskill, to co mi w innym temacie wiec chyba pomaly sie przekonuje :D

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-10, 13:51 
Oczytany mnich

aaneczkaa napisał(a):
mnie też ostatnio bardzo często dokuczają wzdęcia, mam pracę w której nie mogę na spokojnie zjeść normalnego posiłku i i tutaj właśnie doszukuję się swoich problemów ze wzdęciami, ale jeszcze nie myślałam o farmaceutykach na wzdęcia, ale czyba czas zacząć szukać pomocy w medykmentach.
no niestety wzdęcia lubią jak jemy szybko, nie gryziemy tego wszystkiego. Aby nie było wzdęć trzeba - Regularnie spożywać 4-5 posiłków dziennie, bez pośpiechu oraz stresu, z dokładnym rozgryzaniem pokarmu wspomaga właściwe oraz kompleksowe procesy trawienne. I wiaodmo dieta odpowiednia, wiele jest czynników wzdęć, zaparć.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-11, 03:55 
Jak ma sie małe dzieci to apteczka praktycznie peka w szwach. Podstawa to plasterki, woda utleniona, cos od goraczki, od kaszlu, dusznosci i jak poprzedniczka napisala podczas wakacyjnych podrózy jakis porzadny zel na bable i swedzenie po ugryzieniu komara i innych owadów. W tym roku wypróbuje ten żel moskill, skoro ma naturalne skladniki to dzieciakom nie zaszkodzi.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-11, 14:28 
Przyjaciel

yoosky napisał(a):
no niestety wzdęcia lubią jak jemy szybko, nie gryziemy tego wszystkiego. Aby nie było wzdęć trzeba - Regularnie spożywać 4-5 posiłków dziennie, bez pośpiechu oraz stresu, z dokładnym rozgryzaniem pokarmu wspomaga właściwe oraz kompleksowe procesy trawienne. I wiaodmo dieta odpowiednia, wiele jest czynników wzdęć, zaparć.
[/quote]
no ja niestety ostantio nie mam czasu na spokojne jedzenie w pracy, nie mam za dużo czasu na jedznie więc może stąd moje wzdęcia, zazwyczja jem szybko i bez dokładnego gryznienia.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-15, 10:20 
Oczytany mnich

aaneczkaa napisał(a):
yoosky napisał(a):

no ja niestety ostantio nie mam czasu na spokojne jedzenie w pracy, nie mam za dużo czasu na jedznie więc może stąd moje wzdęcia, zazwyczja jem szybko i bez dokładnego gryznienia.[/quote]

cięzko w dzisiejszych czasach wygospodarować czas dla samego siebie, żeby zadbac o siebie, swoje zdrowie.

Zgłoś post

PostNapisane: 2014-06-15, 10:28 
Awanturnik

To może czas zmienić przyzwyczajenia, żeby sobie trochę pomóc? Wzdęcia to nic fajnego.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2