Pościel sama w sobie nie leczy. Ktoś kto na pokazach wygaduje takie głupoty powinien być zwolniony z pracy. 8 lat pracuję w tej branży i wiem co mówię. Wspomaga leczeniu pewnych schorzeń i człowiek się lepiej czuje. Poczytajcie o samej wełnie i właściwościach, pościel to tylko wyrób zrobiony z wełny:).Dla mnie ważne że chroni przed wilgocią( a Szczecin to wielkie bagnisko tak naprawdę) i jest zjonizowana ujemnie, szybciej i łatwiej się zasypia. Jest przyjazna dla człowieka po prostu. A, no i mniej się pocę, bo każdy się poci ale rano tego nie czuć, chłonie wodę i odparowuje. Ile osób tyle opinii:). W każdym razie nie polecam pościeli z merynosa - różne firmy mają różną jakość wełny, jak nie jest najwyższych lotów będzie drapać:), nie dlatego że sam sprzedaję ale dlatego że przez tyle lat widziałem dziesiątki zestawów i sporo niezadowolonych klientów. Co do gwarancji, to firmy dają 5 lat. Ale tak naprawdę to nic sie tam nie psuje. Poduszki się ubijają(właściwie wkład w poduszkach), ale można to samemu wymienić a kosztuje coś koło 15zł. Zresztą gwarancja to chwyt marketidowy:), spróbujcie coś załatwić w takiej firmie po zakupie:), prawie nierealne, więc tym się nie sugerujcie. Tak samo "nowość" czyli poduszki z wkładem "pamięciowym" i materace" z pamięcią"...Spróbujcie to potem wysuszyć po praniu... Do 2000tyś za komplet 2 osobowy to max ile można dać za taki towar, szczególnie że jest to zakup na lata. Proponuję zajrzeć na allegro, tam jest tego sporo, a dla zainteresowanych podaję nr aukcji 1099019088.
Jeśli naprawdę chcecie coś kupić....zaglądnijcie pod ten nr:)
Chętnie odpowiem na pytania.
ibanez1@tlen.pl519463505