dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: AZS - atopowe zapalenie skóry
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-03-10, 22:36 
Awanturnik

Z ciekawości zajrzałam, naprawdę warto poczytać. O wielu sprawach tak na co dzień nie mamy nawet pojęcia.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-11, 14:37 
Pochłaniacz

w przypadku chorób autoimmunologicznych, od kilku lat (niestety objawowo) stosuje sie niskie dawki naltreksonu - NDN. Na temat N D N oczywiście toczy się spór, ale efekty są pozytywnie ciekawe.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-15, 12:22 
Szczypior

Najczęściej stosuje się leki przeciwhistaminowe, środki neurotropowe lub psychotropowe (szczególnie korzystne działanie ma stosowana wieczorem hydroksyzyna), kapsułki zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe. W okresie zaostrzeń podaje się kortykosteroidy, ale te mogą wywołać inne skutki uboczne.
Wszystko zależy od nasilenia choroby, czasem pomaga systematyczna pielęgnacja odpowiednimi kosmetykami, takimi właśnie jak z la roche-posay z serii lipikar. Nie zawierają żadnych drażniących substancji, a dbają o przywrócenie odpowiedniego poziomu lipidowego skóry. Dobrze natłuszczają, nawilżają i łagodzą swąd.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-15, 23:36 
Awanturnik

Kupiłam sobie ostatnio z tej serii oliwkę myjącą. Nie mam azs, ale mam tendencje do stanów zapalnych i przesuszania, a skóra robi się wtedy szorstka i bardzo niemiła w dotyku. Pani w aptece podpowiedziała, że powinna pomóc i faktycznie zupełnie inna skóra. Chyba rozważę jakiś balsam jeszcze do niej.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-27, 18:31 
Szczypior

Jeśli już mowa o AZS to może ktoś zainteresuje się akcją społeczną która jest skierowana żeby pomóc dzieciom http://www.dzieliszsiedzielimysie.pl na tej stronce wrzucamy swoje selfie z dowolnym produktem La Roche-Posay za każde 1000 selfie ufundowana będzie 3 tygodniowa kuracja termalna dla dziecka borykającego się z tym problemem. Także uważam że nas to dużo kosztować nie będzie a można pomóc :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-03-28, 12:03 
Adept

moja siostra ma z tym problem i uzywa naturalnych kosmetykow, na bialy jelen, a z lekow nie rozstaje sie z ALANTANEM.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-04-08, 14:36 
Przyjaciel

Alantan jest genialny na wszelkiego rodzaju zadrapania i rany - goją się znacznie szybciej. Ale w kwestii AZS - wypróbowane i sprawdzony jest La Roche :) A ta akcja o której wspominacie, bardzo mi się podoba. Też sobie strzelę selfie ze swoim kosmetykiem, może przyczynię się do zdobycia takiej kuracji przez jakieś chore dziecko.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-04-08, 21:35 
Awanturnik

Proponuję namówić także znajomych. To nic nie kosztuje. Próbowałam wysłać kilka zdjęć, ale niestety można tylko jedno. :/

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-04-09, 10:04 
Pochłaniacz

Nie mam AZS, ale często kupuje takie produkty, bo mój mężczyzna ma wrażliwą skórę z tendencją do przesuszenia właśnie. I na pewno Wasze porady też wezmę do serca przy kolejnych zakupach.

A co do akcji już zachęciłyście mnie! Ja puszczam informację dalej, w rodzinie już wiedzą :D Ile zabawy miałam z siostrzenicą, żeby jej zrobić takie selfie. I kciuki trzymam! :)
A do kiedy jest akcja?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-04-12, 11:54 
Przyjaciel

[quote="BlueberryDream"\]
A do kiedy jest akcja?[/quote]
W regulaminie piszą, że do 30 kwietnia.
Trzeba szybko działać, bo póki co ledwo ponad setka zdjęć. :(

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2