Cześć, sorry że dopiero teraz piszę, ale dawno się nie logowałam na forum i nie wiedziałam, że ktoś napisał w tym wątku. W każdym razie, wracając do książki, to może masz i rację. Ja już oddałam swój egzemparz do biblioteki, więc teraz nie sprawdzę, ale wydawało mi się, że temat młodzieży wcale nie był takim aż tłem, sporo na ten temat rozmawiali Tomasz z tym drugim (nie pamiętam imienia). Obserwacje trafne, przynajmniej tak, jak u siebie widzę, tylko że ja mieszkam w dużym mieście, nie wiem jak to jest w tych mniejszych miejscowościach.
Co do relacji damsko-męskich to też mi się nie podobały. Chociaż rzeczywiście czasem fajnie jest poznać punkt widzenia faceta. Ale mam nadzieję, że tak wcale nie jest, bo napewno nie wszyscy faceci tak właśnie podchodzą do związków.
A zakończenie też mi się podobało
[ Dodano: 2009-12-06, 23:23 ]A tak jeszcze apropos zakończenia, to ciekawa jestem, czy będzie druga częsć tej książki. Jak dalej potoczą się losy Tomasza i Kuby.
Sprawdzałam na stronie, ale Wydawnictwo Prozami które opublikowało "Ślady" nie umieściło zapowiedzi, więc nie wiadomo
. Chyba, że każdy ma sobie dopowiedzieć. Ja myślę, że matka Kuby rzuci swojego paskudnego męża i do dołączy do Tomasza i Kuby