no okej :>
to może ktoś napisze jakąś? :D
ja mam jedną ale okropnie starą z czasów gimnazjum, pisałam na prace domową. ;p
znaczy w sumie mam 3 :) ale jedna jest książki popularnonaukowej więc wątpie by kogoś zainteresowała a 2ga jest raczej negatywna a to temat który ma zachęcić do przeczytania danej książki ;p
Zbiór opowiadań Wojciecha Kuczoka – Widmokrąg (Wydawnictwo W.A.B, Warszawa 2004) pokazuje jak różna może być miłość. Mimo, iż wydawać by się mogło, iż na ten temat napisano już wszystko książka z każdą stroną zaskakuje nas coraz bardziej. Bohaterowie i ich historie są tak różni jak sposób w jaki przeżywają uczucia. Sprawia to, iż czytamy książkę w napięciu gdyż nigdy nie wiedziemy jak zakończy się dane opowiadanie. Autor zadziwia, czasem szokuje, porusza temat ludzkiej seksualności i namiętności.
W Książce możemy odnaleźć wiele błyskotliwych spostrzeżeń.
Kuczok pisze nietuzinkowo i z polotem. Autor doskonale wykorzystuje giętkość i dwuznaczność naszego języka o czym świadczą gry słowne i neologizmy.
Generalnie Kuczok to jeden z moich ulubionych Autorów, za Gnój, za Widmokrąg i troszke mniej za Opowieści przebrane.
Uwielbiam sposób w jaki operuje językiem. A Widmokrąg polecam na długie, zimne wieczory gdyż jest to lektura przyjemna i pełna ciepła.
Jeśli moja rekomendacja nie wystarczy to powiem tylko, że autor ten jest laureatem nagrody nike. :)