Cytuj:
ale jestem dyslektykiem i robie błędy mimo woli
Ty mi nie mów nic o dysleksji, bo sam jestem dysortografikiem, dysleksja wiąże się z trudnościami w nauce czytania oraz pisania, chociaż bardziej tyczy się czytania, jeśli się nauczysz pisać nie ma problemu dalej mimo problemów jesteś w stanie pisać bez błędów, zaś dysortografia polega na tym, że, mimo iż znam zasady poprawnej pisowni nie umiem ich użyć, więc jeśli mówisz, że jesteś dyslektykiem to jest mi przykro, ale to nie tłumaczy błędów w takim stopniu. Po za tym nie tłumaczy to lenistwa, ja, kiedy gdzieś się wypowiadam staram się używać Worda, lub słownika, owszem nie wychwycę w ten sposób wszystkich błędów, ale staram się zrobić by tekst był czytelny dla innych osób.
A co do ogólnego mylenia dysleksji z innymi dysfunkcjami mowy lub pisania jest to związane z tym, iż świadectwo świadczące o jakiejś dysfunkcji nazywa się zaświadczeniem o dysleksji to tyle mojego malutkiego wykłady po za tematem.
Cytuj:
A co porad sa oryginalne i dlatego także szkoują. :)
Nie są orginalne, ale nie mają za bardzo sensu i uwierz mi znam się na orginalności a o kosmoUFOkach wiem bardzo dużo...
Edit: Ema grzybie musiałaś się wcinać:P!?