dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Wieprzowina:)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-12-31, 23:57 
Adept
Offline

Dołączył(a):2010-12-19, 16:07
Posty:19
Wiesz co dzisiaj widziałam reklamę na jednej ze znanych stron, czyli już niedługo mięso spotkamy w sklepach, ale jednak wybranych - tak wspominała reklama :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-02, 23:45 
Nudziarz
Offline

Dołączył(a):2010-12-19, 22:09
Posty:6
A ja trochę z innej beczki - macie jakieś przepisy na wieprzowinę w piwie? :) Kiedyś jadłam coś takiego (chyba jeszcze pieczone w ziołach) i było niebo w gębie :P Ale jakoś nie mogę się doszukać przepisów... :(


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-03, 18:09 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-07, 20:02
Posty:59
Heloonia napisał(a):
Wiesz co dzisiaj widziałam reklamę na jednej ze znanych stron, czyli już niedługo mięso spotkamy w sklepach, ale jednak wybranych - tak wspominała reklama :)


A co to za reklama?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-03, 18:38 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-13, 00:16
Posty:47
marania napisał(a):
A ja trochę z innej beczki - macie jakieś przepisy na wieprzowinę w piwie? :) Kiedyś jadłam coś takiego (chyba jeszcze pieczone w ziołach) i było niebo w gębie :P Ale jakoś nie mogę się doszukać przepisów... :(


Nie wiem jakie mięsko chcesz przyrządzić, bo wszystko można zrobić w zalewie piwnej..


50 dag wieprzowiny,3 papryki, 2 cebule, 20 dag pieczarek,szklanka piwa,
po 4 łyżki oleju i sosu sojowego, Papryka słodka Tymianek Pieprz czarny mielony
czosnek

PRZYGOTOWANIE:

Posypać solą i tymiankiem według uznania, natrzeć czosnkiem. Przykryć, odstawić na troche. Paprykę pokroić w paski, cebule w talarki, pieczarki na ćwiartki. Rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso. Dodać warzywa
i pieczarki, razem podsmażyć. Wlać piwo Doprawić gulasz pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką . Dusić


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-03, 22:54 
Adept
Offline

Dołączył(a):2010-12-19, 16:07
Posty:19
kingusiak napisał(a):
Heloonia napisał(a):
Kingusiu tu nie ma się co wydawać, na pewno wieprzowina będzie szybko dostępna we wszystkich typach sklepów. Tylko trochę cierpliwości i zaczniemy pisać o prawdziwej jakości tej wieprzowiny :)



no wierze w to, ze sprawdzę wieprzowinkę chudsza i wysokiej klasy:)


Czemu tak nie dowierzasz! Trzeba być dobrej myśli:)
Ja wierzę że będzie to wieprzowina wysokiej klasy, gdzieś czytałam że za granicą takie certyfikaty mają !


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-04, 00:48 
Nudziarz
Offline

Dołączył(a):2010-12-19, 22:09
Posty:6
Przepis ciekawy Patri :) Ale... ile dusić? :P


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-12, 16:56 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-13, 00:16
Posty:47
marania napisał(a):
Przepis ciekawy Patri :) Ale... ile dusić? :P



40 - 50 min:) Tyle aby mięsko było miękkie.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-12, 19:29 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-07, 20:02
Posty:59
I jak tam ktoś próbował wieprzowinki?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-24, 19:01 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-13, 00:16
Posty:47
Wieprzowinę to chyba wszyscy jedli w swoim życiu i to pewnie nie jeden raz:) Osobiście certyfikowanej nie jadłam i nawet nie widziałam w sklepach:)

Za to mam takie pytanie o marynatę z wina do mięsa? ktoś robił? ma sprawdzona?


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Wieprzowina:)
PostNapisane: 2011-01-25, 16:33 
Oczytany mnich
Offline

Dołączył(a):2010-12-07, 20:02
Posty:59
to zależy do jakiego mięsa chcesz?:) np. wino czerwone wytrawne, czosnek i przyprawy (majeranek, tymianek, oregano, etc.)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO