dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2





Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Szpinak
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-02-03, 12:56 
Oczytany mnich
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-10-10, 10:20
Posty:50
Ja również miałam jakieś dziwne uprzedzenie do szpinaku dopóki nie zjadłam pysznego dania mojej mamy. Polecam wieprzowinę z sezamem i szpinakiem podaną z ryżem. Choć wygląda jak mięso w trawie haha, to smakuje wyśmienicie, niebo w gębie! :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-02-08, 12:36 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-10-26, 14:06
Posty:291
No przecież krowa też je trawę,a nam jej mięsko smakuje hi hi hi. Zresztą sam szpinak,to przecież dużo witamin,chociaż nie jest podobny do czekolady.Pa.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-02-08, 12:44 
Pochłaniacz
Offline

Dołączył(a):2009-06-12, 20:05
Posty:207
Ja miałam spory uraz do szpinaku przez dietę kopenhaską, gdzie trzeba było jeść szpinak bez żadnych przypraw czy dodatków. Potem dopiero okazało się, że szpinak dobrze podany może smakować rewelacyjnie.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-02-20, 11:55 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-10-26, 14:06
Posty:291
Oj to rzeczywiście sama tego bym nie zjadła.Ale bardzo dobry jest np.szpinak podsmażyć, upiec wcześniej naleśniki,nałożyć do nich przygotowany szpinak-odpowiednio doprawiony,naleśniki zawinąć,obtoczyć w roztrzepanym jajku,potem w tartej bułce i podsmażyć na masełku,lub oliwie z oliwek.Pycha.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-02-20, 15:13 
Adept
Offline

Dołączył(a):2011-11-22, 15:16
Posty:17
Naleśniki ze szpinakiem - świetna sprawa :D I z szynką albo łososiem, meeega... Moja siostra robi też dobre muffiny ze szpinakiem i fetą pycha :D


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-03-01, 14:05 
Pochłaniacz
Offline

Dołączył(a):2011-12-07, 14:22
Posty:270
też przez długi czas miałam straszną awersję do szpinaku...ale od jakiegoś czasu mogłabym tylko szpinak jeść:) uwielbiam go z fetą i gdy jest dobrze przyprawiony pieprzem i gałką muszkat. :) w takiej odsłonie jem z makaronem, w cieście drożdżowym albo naleśnikowym:) pychota!!


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-03-15, 16:46 
Pochłaniacz
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2011-10-26, 14:06
Posty:291
Ostatnio jadłam pyszne pierogi ze szpinakiem podsmażanym właśnie na masełku,też były wspaniałe.Pa.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-06-19, 14:16 
Adept
Offline

Dołączył(a):2012-05-16, 19:14
Posty:16
Najlepszy z dodatkiem masła dużej ilości czosnku, świeżo mielonego czarnego pieprzu i odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej.
Później to u mnie są dwie wersje, albo dodaję spory kawałeczek fety lub bryndzy, albo doprawiam do smaku świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
I pierwsza i druga wersja jest świetna do makaronu. W drugiej (czyli bez fety można gotową potrawę posypać albo parmezanem albo plasterkami świeżej papryczki chili, lub schłodzonym, oczyszczonym z nasion i pokrojonym w kosteczkę dojrzałym pomidorem.
Szpinakiem można nadziać pierogi albo takim z dodatkiem sera, można bez, a można połączyć w farszu szpinak z mięsem.
Naleśniki ze szpinakiem też są pyszne.
Szpinak lubi się z sezamem, suszonymi pomidorami, pieczoną dynią i grzybami leśnymi.
Można zrobić tartę na cieście kruchym lub francuskim ze szpinakiem i serem (niebieski pleśniowy, parmezan, bryndza lub feta), do takiej tarty można też wrzucić jeden z powyższych składników.
Wreszcie szpinak jest super dodatkiem do pieczonej ryby.
Można zrobić roladki z piersi kurczaka lub z plastrów indyka i zawinąć w nie podsmażony wcześniej szpinak.
Można faszerować nim papryki lub pomidory zrobić wgłębienie i przed wstawieniem do pieca wlać w nie jajko i zapiec aż się zetnie.
Uwielbiam szpinak!


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-07-06, 14:10 
Szczypior
Offline

Dołączył(a):2011-11-29, 21:41
Posty:91
Tu bardzo fajny przepis na szpinak http://papaja.pl/?section=przepisy2&id=190 i do tego ciekawie podany w papierowej sakiewce:) Polecam, wypróbowałam wielokrotnie i przepis i sam papier saga do gotowania i pieczenia.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

Re: Szpinak
PostNapisane: 2012-08-27, 03:52 
Przyjaciel
Avatar użytkownika
Offline

Dołączył(a):2010-05-17, 20:32
Posty:382
bulinka02 napisał(a):
Polecam, wypróbowałam wielokrotnie i przepis i sam papier saga do gotowania i pieczenia.

Takiej formy szpinaku jeszcze nie kosztowałam. spróbuję :)


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  

DrukujPowiadom znajomego 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


  Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości


Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
7CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCviewtopic cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO