ja piszę bloga od 2001 roku :) czyli od dawnych czasów kiedy blog.pl był jeszcze darmowym serwisem, przy czym kazda szanująca się nastolatka z pewnego czata miała swojego blogaska. :) więc jako szanująca nastolatka równiez miałam.
pisanie bloga obecnie jest dla mnie niezwykle ważne bo uczę sie przy tym ortografii - jestem zdiagnozowaną dysortografką ale właśnie dzięki częstemu pisaniu w różnych miejscach można powiedzieć, że błędów robię corazmniej. Z innej zaś strony kocham wspomnienia, jestem okropnie sentymentalna. Poznałam wielu ludzi drogą pamietnika internetowego. Często daję tam upust swoim frustracjom - jest więc dla mnie swego rodzaju terapią oczyszczającą z negatywnych emocji.
Dzięki pisaniu internetowego pamiętnika mój styl, ortografia bardzo się poprawiły. :) Pamiętam, że kiedyś dostawałam 2jki z wypracowań a marginesy były pomalowane całe na czerwono z napisem "ort" lub "styl" :) teraz już nie mam z tym problemów :) - poznaję dużo nowych słów za pomocą których staram się wyrazic swoje emocje i mysli, sądzę więc, że jest to kreatywne zajęcie.
może merytorycznie są one nadal kiepskie ale ortograficznie i stylowo są poprawne :)
no i nie piszę "jurz" i "chasło" :), nie piszę przez "sh" i "oo" ani raz wielką raz mała literą
poza tym jestem spokojniejszą osobą bo swoje smutki zamykam w słowach a obcy ludzie pisza mi, że czują tak samo. :) Czasami można się ich poradzić i bezstronnie Ci doradzą.
hehe :)
zresztą, nie można powiedzieć, że nic ciekawego nie ma w sieci :)
np.jest pare, subiektywnie, dobrych fotologów:) np
Ged'a albo
senqa zdjęcia ze stolicy :) czy choćby
JWN
z blogów pisanych to co kto lubi :) ja zawsze sie smieję przy
blogu jej :)