no i jak??
Ja byłam
Jestem pod wrażeniem. Znalazłam taką opinię:"
Bardzo porządnie zrealizowany (choć nieco przydługi, trwa blisko dwie i pół godziny) i świetnie zagrany film, wyprzedzający o kilka długości większość podobnych produkcji. Oczywiście morały z niego płynące są tyleż szlachetne, ile w większości banalne, zaś odniesienia do współczesności, z telewizją jako pożywką dla żądnej krwi tłuszczy, nazbyt czytelne i wielokrotnie już przerobione, od powieści Stephena Kinga ("Wielki marsz", "Uciekinier") po film "Battle Royale". Ale sama świadomość, że kino dla młodzieży – nawet zrealizowane w hollywoodzkiej pop-konwencji – wciąż potrafi mówić o poważnych sprawach, jednak podnosi na duchu. No i warto zwrócić uwagę na grającą główną rolę Jennifer Lawrence. Już za występ w "Do szpiku kości" dostała nominację do Oscara, teraz zaczyna wyrastać na jedną z czołowych gwiazd Hollywood." Nie zgadzam sie z nią!! był najkrótszy jak się da, ja chętnie posiedziałbym jeszcze ze dwie godziny, bo nawet nie zdążyłam zmienić pozycji :P Co do tego, ze Katniss rewelacyjny to jak najbardziej ;)