>Pewnego dnia, podczas pracy nad brzegiem rzeki drwalowi wypadła >siekiera i wpadła do wody. Drwal usiadł i zaczął płakać. >Nagle objawił mu się Bóg i zapytał: >- Dlaczego płaczesz? >Drwal odpowiedział, że siekiera mu wpadła do wody. >Bóg zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się ze złotą >siekierą. >- To Twoja siekiera? - zapytał >- Nie - odpowiedział drwal. >Bóg ponownie się zanurzył i po chwili trzymał srebrną siekierę, pytając >drwala czy to jego. >- Ta również nie jest moja - odparł drwal. >Bóg po raz trzeci się zanurzył i wyjął z wody żelazną siekierę. >- A może ta? >- Tak, to moja siekiera - ucieszył się drwal. >Bóg byl zadowolony, że taki uczciwy człowiek chodzi po ziemi i w >nagrodę podarował mu wszystkie trzy siekiery. Drwal wrócił do domu szczęśliwy. >Innego dnia drwal spacerował nad brzegiem tej samej rzeki wraz z żoną. >Nagle żona potknęła się i wpadła do wody. >Drwal usiadł na brzegu rzeki i zaczął płakać. Ponownie objawił mu się >Bóg i >zapytał: >- Dlaczego płaczesz? >Drwal odpowiedział, że żona mu wpadła do wody. >Bóg jeszcze raz zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił >się wraz z Jennifer Lopez. >- To Twoja żona? - zapytał >- Tak - odparł drwal >Bóg się na poważnie zdenerwował: >- Ty kłamco! To nie jest prawda! To nie jest Twoja żona! >Drwal odparł: >- Boże wybacz mi, to nieporozumienie. Widzisz, jeśli powiedziałbym 'nie' >Jennifer Lopez, wróciłbyś i wyszedł z Cameron Diaz, i jeśli znowu >powiedziałbym 'nie', poszedłbyś trzeci raz i wrócił z moją żoną, której >powiedziałbym 'tak', a wtedy otrzymałbym wszystkie trzy. >Ale Panie, jestem tylko biednym drwalem, nie dałbym rady dbać o trzy >żony, dlatego właśnie powiedziałem 'tak' za pierwszym razem". >Jaki z tego morał? >Ano morał z tego taki, ze jeśli już mężczyzna kłamie, to zawsze w >pożytecznym i szczytnym celu!!!
_________________ Czas jest ważny. To coś, co powstrzymuje wszystko od zdarzenia się jednocześnie. części zamienne agd
|