dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Ubezpieczenie na życie ?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-01-14, 13:16 
Pochłaniacz

Kiedy kończy się naukę z tego co wiem ubezpieczenie też się kończy co robić dalej ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-14, 13:38 
Władca pierścieni

Ubezpiecza nas zakład pracy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-14, 16:27 
Jeśli jednak nie możesz znaleźć pracy, a chcesz mieć ubezpieczenie zdrowotne, to musisz zapisać się na bezrobocie, które Cię ubezpieczy. Tam Ci wszystko powiedzą co i jak.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-14, 18:19 
Władca pierścieni

Davis napisał(a):
Jeśli jednak nie możesz znaleźć pracy, a chcesz mieć ubezpieczenie zdrowotne, to musisz zapisać się na bezrobocie, które Cię ubezpieczy. Tam Ci wszystko powiedzą co i jak.

Zapomniałem o tej możliwości. Ubezpieczenie w związku z poszukiwaniem pracy jest bezterminowe.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-16, 00:00 
Pochłaniacz

Aha czyli trzeba się zarejestrować hym ale podobno jest coś takiego że jak się zarejestrujesz w zakładzie pracy przysyłają jakieś oferty na które trzeba się zgłaszać które przeważnie są nie za bardzo sensowne...

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-16, 13:59 
Raczej jak się zarejestrujesz na bezrobociu, to oni ustalają daty, kiedy masz się zgłosić i potwierdzić status bezrobotnego. ;-)

Tak jak mówisz, jest też możliwość, że oni znajdą jakąś pracę dla Ciebie, niestety nie znam żadnych detali. Wiem tylko, że jeśli odmówisz przyjęcia stanowiska, to możesz utracić status bezrobotnego na 120 dni (w przypadku pierwszej odmowy) i kolejno na 180 i 270 dni w przypadku drugiej i trzeciej odmowy (tak przynajmniej jest u nas).

Widzę, że jesteś z Lublina. Nie wiem jak u Was, ale w Bielsku - Białej dziennie na bezrobocie może zarejestrować się pierwszych 80 osób, które uzyskały numerek z automatu, dlatego kolejki zaczynają się ustawiać już przed 6:00 rano, mimo że urząd czynny jest w godzinach 7:30 - 14:00. Lepiej zadzwoń sobie do urzędu w Lublinie i dowiedz się co i jak, żeby na próżno nie tracić czasu.

Pozdross! 8-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-17, 17:31 
Pochłaniacz

Aha no trochę mi się rozjaśniło hymm ok ale teraz teoretyzując odłożyłem pare groszy i mam "wizję" pracy :P , bo znalazłem takie ubezpieczenie z funduszem inwestycyjnym hymm http://plannazycie.pl/ , tylko ciekawe jak to działa ubezpieczenie to rozumiem składka idzie do firmy coś mi się stanie i wtedy nie mam problemu z przyjęciem do szpitala ale fundusz ? Jak później z tego pieniądze wybrać ? :P

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-17, 18:50 
Szczerze to nie mam pojęcia o co tu kaman. Myślę, że najlepiej jest pojechać do punktu PZU w Twoim mieście i wypytać o wszystko. ;]

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-20, 14:10 
Pochłaniacz

Niby tak ale co robić po zakończeniu nauki jakoś wolę wypytać forumowiczów większe grono burza mózgów każdy prawie miał już styczność :P z ubezpieczeniami dlaczego by nie wypytać xD

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-01-20, 15:13 
Ja jestem po technikum, nie mam pracy i nie studiuję, dlatego zarejestrowałem się na bezrobociu i dzięki temu mam ubezpieczenie zdrowotne. Możesz zrobić dwie rzeczy; iść na studia i rodzice będą Cię ubezpieczać poprzez szkołę, lub zrobić jak ja i szukać pracy. Jeśli znajdziesz pracę, to do 7 dni musisz na bezrobocie donieść zaświadczenie o tym że dostałeś pracę. Dalej ubezpiecza Cię pracodawca. Ubezpieczenia indywidualne, tzn. takie poza szkołą i bezrobociem są kosztowne z tego co wiem. Na Twoim miejscu zapisałbym się na to bezrobocie ;]

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2