dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: dom czy mieszkanie?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-08-23, 17:34 
erzecznikstelmet napisał(a):
kocio napisał(a):
Jedno jest pewne że pellet, pelletowi nie równy. Dlatego ja kupuje tylko z odpadów drzew, bez domieszek. Ma wysoka kaloryczność i nie dymi.

Witam! Zgodzam się w pełni. Warto zatem wybierać pellet o jakości oraz wartości kalorycznej potwierdzonej certyfikatami. Takie są własnie pellety firmy Stelmet - Olimp oraz Lava. Oba nasze pellety posiadają certyfikaty, które zapewniają ich najwyższą jakość (FSC, ENPlus, DINPlus - Olimp oraz FSC - Lava).

W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki
eRzecznik pelletów Stelmet

Opalam olimpem Waszej firmy. To dobry sposób opalania pomieszczeń. Mam dom 150 m2 i nawet w mroźne dni, trzyma temperaturę.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-23, 19:44 
Nudziarz

maniol napisał(a):
A co oznaczają takie certyfikaty?

Witam ponownie! Certyfikat FSC oznacza, że drewno wykorzystywane do produkcji pelletu pochodzi z nadzorowanych i kontrolowanych źródeł. Certyfikat ENPlus A1 to certyfikat, który ma za zadanie ujednolicić jakość pelletu na rynku europejskim, a klasa A1 oznacza, że pellet jest najwyższej jakości. Certyfikat DINPlus daje pewność, że po spaleniu pelletu w piecu nie powstanie nagar czy skrzep. Oznacza on także, że pellet jest wyprodukowany z czystej trociny bez kory, piasku i związków chemicznych.

W razie kolejnych pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-24, 17:38 
tez myślimy nad ogrzewaniem a dokładniej nad pelletem ale mamy niedużą kotłownię jest jakieś rozwiązanie ze składowaniem pelletu ?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-31, 23:30 
Musisz uważać żeby pellet nie przeszedł wilgocią bo może stracić swoje wartości opałowe.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-02, 11:47 
Ja jestem zwolennikiem ekologicznego trybu życia;) dlatego też zwracałam uwagę na to przy budowie domu. Postawiliśmy na kotły od firmy Carbotherm (www.carbotherm.pl), gdyż są one przyjazne dla środowiska - ograniczają niską emisję. No i dodatkowo założyliśmy kolektory słoneczne.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-03, 10:16 
Zgadzam się z tym jak już kupować pellet to dobrej jakości a nie wyrób z jakiś odpadów nie wiadomo z czego. Olimp ze Stelmetu jak najbardziej się nadaję.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-09, 08:53 
Czy istnieje możliwość zakupienia pelletu na promocyjnych warunkach?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-09, 17:56 
my zdecydowaliśmy się na pellet właśnie dla swojej wygody metodą prób i błędów ustawiłem sterownik pieca pod pellet Olimp i od tamtej pory kupuje tylko Olimp

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-10, 19:01 
Nudziarz

Puder napisał(a):
Czy istnieje możliwość zakupienia pelletu na promocyjnych warunkach?

O cenę pelletu firmy Stelmet oraz ewentualne promocje należy pytać bezpośrednio u naszych sprawdzonych dystrybutorów. Wyszukać ich można za pomoca wyszukiwarki dostepnej na naszej stronie internetowej http://www.polishpellet.com/znajdz_dystrybutora

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-09-11, 22:23 
Ile można najmniej kupić pelletu u Was? jak jest pakowany?

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2