dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: dom czy mieszkanie?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-07-30, 12:41 
Adept

Szarooka zgadzam się z Tobą w zupełności, chodziło mi tylko o to, że czy budowa czy kupno gotowego domu powinno być bardzo dobrze przemyślane, żeby potem mieć przyjemność z mieszkania w tym miejscu, zamiast myśleć tylko o obowiązkach

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-09, 17:07 
Zdecydowanie dom. Dużo więcej swobody, prywatności. To fakt że z opałem trzeba troche powalczyć, ale można sobie nieźle pomóc. Np my opalany pelletem, mamy kocioł z podajnikiem, wystarczy zasypać, ustawić sterownik i 2 dni jest z głowy. Ponieważ pellet spala się niemalże bez odpadowo, to z popiołem nie ma problemu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-09, 20:22 
Znajomy, który ma podobnego "konika" na tle ekologii jak ja namówił mnie do zainstalowania pieca na pellet. Wcześniej myślałem o pompie ciepła, ale to za drogi biznes. Dzisiaj uważam że zrobił mi tym wielką przysługę ponieważ wszystko super działa. Pellet się idealnie pali, jest czysty ekologicznie i ekonomicznie wydajny.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-14, 16:32 
A jakiego pelletu używasz? i ile Ci wychodzi w sezonie grzewczym?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-17, 19:02 
Jedno jest pewne że pellet, pelletowi nie równy. Dlatego ja kupuje tylko z odpadów drzew, bez domieszek. Ma wysoka kaloryczność i nie dymi.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-18, 15:53 
Zależy jak duży masz dom i jakiego pelletu używasz najlepiej wybrać ten certyfikowany.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-19, 19:19 
Nudziarz

kocio napisał(a):
Jedno jest pewne że pellet, pelletowi nie równy. Dlatego ja kupuje tylko z odpadów drzew, bez domieszek. Ma wysoka kaloryczność i nie dymi.

Witam! Zgodzam się w pełni. Warto zatem wybierać pellet o jakości oraz wartości kalorycznej potwierdzonej certyfikatami. Takie są własnie pellety firmy Stelmet - Olimp oraz Lava. Oba nasze pellety posiadają certyfikaty, które zapewniają ich najwyższą jakość (FSC, ENPlus, DINPlus - Olimp oraz FSC - Lava).

W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki
eRzecznik pelletów Stelmet

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-20, 17:05 
A co oznaczają takie certyfikaty?

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-21, 20:35 
Budując dom wiedziałem że ma wyglądać, być ciepły i jak najbardziej ekonomiczny. Podobne kryterium zastosowałem przy wyborze opału, którym został pellet. Szczerze powiedziawszy wybór nie był trudny bo to tani, ekologiczny i mało pracochłonny sposób na ogrzanie chałupy. Dobrze jest na tle innych pozytywnie się wyróżniać, a jeszcze lepiej mieć z tego korzyści.

Zgłoś post

PostNapisane: 2015-08-22, 11:25 
Jeśli tylko ma się środki to dom, wiadoma sprawa.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2