Davis napisał(a):
CzcigodnyBuc napisał(a):
Bez przesady. Zgodnie z prawem, dopuszczalne są kontakty płciowe między osobami co najmniej 15 letnimi. Problem dotyczy tego, że jeżeli zabroni się swojemu dziecku współżyć, to i tak będzie to czynić. Kwestia jest tego typu, by robić to rozsądnie.
To był tylko przykład, wiem do którego roku życia łapie prokurator. Całkowicie się z Tobą nie zgadzam, bo wszystko leży w kwestii wychowania. Moi rodzice zawsze zabraniali mi palić, więc nie palę (i tak do szczęścia nie jest mi to potrzebne). Poza tym nie uważasz, że 17 lat to g**niarski wiek, a przez kolejne lata owa nastolatka będzie miała jeszcze z 10 chłopaków i każdemu będzie dawać?
My rodzice też zabraniali palić, a skończyło się na tym, że paliłem w ukryciu. Zakazywanie, to nie jest właściwa droga. Ważniejsze jest uświadamianie tego, jakie są możliwości wyboru i jakie niesie to ze sobą konsekwencje.
Cytuj:
Cytuj:
Ale kobieta nie będzie narażona na zakażenie w trakcie takiego zabiegu.
Szkoda.
Nauczyłem się nie oceniać pacjentów. Jeżeli ktoś przychodzi, prosząc o pomoc, należy mu tej pomocy udzielić, w granicach własnej wiedzy i możliwości.