dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 379  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Wszystko i nic :)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-03-30, 18:51 
Pochłaniacz

niezidentyfikowany napisał(a):
Alexa napisał(a):
Nie chodziło mi o to żeby karać tylko mężczyzn… ale widzisz i tu mnie masz, bo to też jest temat osobisty… Znam też dziewczynę, która została zgwałcona… dlatego napisałam jak napisałam… Ale karać powinno się każdego… I nie jest ważne czy czynu tego dokonuje mężczyzna czy kobieta… Każdy powinien odpowiedzieć za swoje czyny…
A co do tego, że winę w większości ponosi matka… może i tak jest… Ale obydwoje zostali za ten czyn nagrodzeni… Nikt nie został ukarany… I to jest wstrząsające…

A no to zgoda teraz :-)
Ta historia z TV - to nawet więcej niż wstrząsająca... dokładnie jak piszesz: zamiast kary zostali celebrytami w TV - biorą kasę za wywiady... no nawet nie komentuję, bo się tylko denerwuję :evil:

Uff, no to zgoda:)
Ja sobie po prostu nie wyobrażam spotkać ich kiedyś w Łodzi na ulicy... A na dobrą sprawę mieszkają jakieś 500m ode mnie... Prawie jak sąsiedzi... Ale z tego co słyszałam ludzie nie reagują... po prostu wychodzą w milczeniu, czy to ze sklepu czy mijają ich na ulicy... Ja pewnie spuściłabym tylko wzrok... Nie mogłabym na nich patrzeć...

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:01 
Szczypior

To może będzie szokujące co napiszę, ale ja bym parę mur postawił i kula w łeb. Jednak znając polskie realia będą żyć w dostatku i pewnie Rutkowski namówi jeszcze do napisania książki czy coś w tym rodzaju.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:03 
Bohater

Alexa napisał(a):
Juli, ale strzeliłaś monolog…
Ale ja mam podobne zdanie… W ogóle ta cała sytuacja to jedna wielka patologia, i tu nie ma sensu szukać wytłumaczenia dla rodziców, bo go nie ma… To tak jak szukać wytłumaczenia dla gwałciciela czy pedofila… No ku***… kastrowałabym, bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia… chociaż myślę, że to byłaby zbyt szybka forma kary… Oglądałaś „Dziewczyna z tatuażem”? Scena zemsty głównej bohaterki… Tak się powinno robić… Żeby sku*** zapamiętał i bał się własnego cienia…
Ja do tej całej sytuacji podchodzę bardzo emocjonalnie… Może nawet za bardzo… Ale to dlatego, że mam w rodzinie przypadek małżeństwa, które chciałoby mieć dziecko, a nie może i chętnie adoptowałoby takie maleństwo… i drugi przypadek… też w rodzinie… poronienia… I moi bliscy płaczą całymi dniami z powodu braku dziecka lub straty, a oni się ku*** cieszą… Po prostu jak widzę ich twarze w telewizji czy na jakimś portalu to krew mnie zalewa…

Ja mam to samo... mam ciotkę (znaczy ciotkę... taty brata żonę ma 26l teraz...) starają się o dziecko 3 razy nie donosiła ciąży... tak bardzo by chcieli... wręcz powiedziała kiedyś mojej mamię, że nienawidzi tej matki Madzi za to co zrobiła... Normalnie taka prawda... Jedni chcą bardzo nie mogą mieć, a inni co mają nie doceniają tak na prawdę tego szczęścia... nie oglądałam tego filmu... ale fakt także bym kastrowała i nie tylko facetów ale i takie bezmózgie kobiety.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:09 
Bohater

El Che88 napisał(a):
To może będzie szokujące co napiszę, ale ja bym parę mur postawił i kula w łeb. Jednak znając polskie realia będą żyć w dostatku i pewnie Rutkowski namówi jeszcze do napisania książki czy coś w tym rodzaju.

Zgadzam się... znając nasz "Kraj" to tak bd ;/ ba do tej pory tak na prawdę nie wiadomo jak ta biedna Madzia zginęła... jest sporo wersji, ale każda tak na prawdę nie jest zgodna... to jest takie mataczenie... Po za tym Daniel piszesz, że powinni ukarać "matkę" według mnie winę ponosi również i ojciec... sama z tym sobie by nie dała rady - on doskonale o wszystkim wiedział, jest w to nieźle wplątany... Według mnie jej pomagał... ba jeśli tylko on, a nie jeszcze teście tej kobiety... tak jak pisałam "patologia" - na bank oboje są winni zbrodni i temu całemu mataczeniu i jak dla mnie oboje powinni ponieść najbardziej surową karę jaka jest możliwa. :gilotyna:

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:11 
Pochłaniacz

El Che88 napisał(a):

A ja się wcale nie zdziwię jeśli za jakieś pół roku zobaczę w Empiku ich autobiografię... ciekawe jaki będzie tytuł? Może: "Po trupie do szczęścia"... :evil: A za rok nakręcą film na jej podstawie...
Trzeba zakończyć temat, bo naprawdę skacze mi ciśnienie jak o tym myślę i piszę...

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:17 
Przyjaciel

... Po za tym Daniel piszesz, że powinni ukarać "matkę" według mnie winę ponosi również i ojciec... sama z tym sobie by nie dała rady - on doskonale o wszystkim wiedział, jest w to nieźle wplątany...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Napisałem wyraźnie że winę ponosi TEŻ matka... nie ''tylko" a "też".... więc to chyba jasne jest???
(dodając że być może jej wina jest nawet "większa" jeżeli ona zabiła... ale to już zostawmy)
A on że wiedział i teraz kłamie to przecież gołym okiem widać...

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 19:24 
Szczypior

Ale co im po pieniądzach jak nie będą mieli szacunku ludzi, a to chyba jest najważniejsze jak dla mnie

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 20:11 
Bohater

Proponuje ten temat już zapomnieć, nic nie możemy zrobić poza zdenerwowaniem się.
===========================================================================

kocham każdy dźwięk, takt, słowa... kocham tą dziewczynę :*
http://www.youtube.com/watch?v=D9AFMVMl9qE

są utwory, które potrafią nami zawładnąć i ... w cale nie mamy im tego za złe :-D

Ostatnio edytowano 2012-03-30, 20:14 przez brave, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 20:13 
Oczytany mnich

Dobry wieczor - witam wszystkich i pozdrawiam goraco :-)
Oj temat dzisiejszej rozmowy tak bulwersujacy ze szkoda nawet sie tylko jeszcze bardziej denerwowac. Ja tylko dodam ze wszystko co napisaliscie jest prawda i mysle bardzo podobnie. Malo tego znaczna wiekszosc Polakow tak mysli jak my - wiec nie rozumiem dlaczego w tym przypadku takie bezprawie na razie jest :-(

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 20:23 
Szczypior

To zmieniając temat spytam jakie plany macie na święta? Bo one tuż tuż

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 379  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2