dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 379  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Wszystko i nic :)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-03-30, 17:03 
Pochłaniacz

A w Polsce z mordercy robi się celebrytę i daje w prezencie apartament w centrum Łodzi… Już nawet nie chcę tego komentować, bo zaraz podnosi mi się ciśnienie…

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:15 
Szczypior

dzien dobry :P
no jak ktos jest manipulowany przez rutkowskiego ktory sobie reklame robi to tak jest :P

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:30 
Szczypior

ja wiem czy to najlepszy detektyw ? napewno medialny :P
ale zbyt rozgarniety nie jest i prowadzi jakies szemrane interesy :P
zreszta ojciec milicjant sam chyba tez był w Zomo czy milicji :P wiec czego mozna sie spodziewac :P

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:39 
Bohater

brave napisał(a):
Witam uśmiechem piątku :-)
=========================================================================
Ten filmik jest tak samo chory jak i ta rodzinka, o której wspominasz. Nie ma dla mnie różnicy zabić dziecko w łonie matki czy pół roku po porodzie wniosek zawsze ten sam morderstwo!
A morderców nawet Bóg kazał zabijać. Księga Wyjścia R21,W14

jak nic zgadzam się z wami... to jest dosłownie "patologia"... od "niechcianej ciąży" są różne zabezpieczenia... a jak się jest "nienormalnym" i ma się rozum w wielkości ziarenka grochu to się i ma "niechcianego dzieciaka - i wychodzą takie komplikacje..." Według mnie to są ludzie pokroju nie wiem typu "przy seksie na stojąco nie zajdziesz w ciążę" albo nie wiem "masturb***owałam się ogórkiem i czy zajdę z nim w ciążę?", albo "stosunek przerywany chroni mnie przed ciążą" - według mnie to są tego rodzaju ludzie tak naprawdę zacofani w rozwoju i we wszelkiej cywilizacji... jak dzieci nie wiem w podstawówce, które są na tyle nierozgarnięte żeby nie wiedzieć tak podstawowych rzeczy... jak się zabezpieczyć przed właśnie taką "niechcianą ciążą" - ogólnie nie obrażając dzieci w podstawówce... bo wydaje mi się, że większość dzieci wie już w tym wieku takie podstawowe rzeczy... Ale nie on oczywiście wie żeby przemalować włosy, zrobić sobie kolczyk w uchu... ale żeby wiedział takie rzeczy jak nie wiem "zabezpieczenie" to już nie... są przecież tabletki antykoncepcyjne, prezerwatywy nie wiem nawet jak im gumka pękła to jest przecież coś takiego jak " Escapelle" tabletka po stosunku... którą nie wiem bierze się w przeciągu bodajże 72h i zapobiega właśnie takiej "niechcianej ciąży" czy zapłodnieniu... tak na prawdę to bzykać to każdy się potrafi, ale jak widać niektórzy po 1 się do tego nie nadają w ogóle powinni być bezpłodni... po 2 nie używają przy tym rozumu po 3 nie potrafią ponieść odpowiedzialności za własną głupotę... taka prawda. Wiele osób jest bezpłodnych w tych czasach... i tak na prawdę pragnie dziecka jak niczego innego... z chęcią by taką "Madzie" zaadoptowali... wystarczyło ją oddać do okienka życia, a nie odbierać życie... :-/ mam kuzynkę, która tak na prawdę nie nadawała się na bycie matką, żoną... ani ugotować, ani wyprać, posprzątać ba nawet siebie umyć nie potrafiła... można powiedzieć, że wszystko za nią matka robiła - nawet ją myła... (długa historia) zmajstrowała sobie dzieciaka ma już prawie 3l i dała sobie radę wszystkiego się nauczyła i teraz właściwie ma 2 dziecko... i oba malutkie i daje sobie z 2 radę... i jestem pewna, że ta cała jej matka też by sobie dała radę - młodsze od niej dają sobie radę... Nie wiem jakim to trzeba być nierozgarniętym i niedorobionym żeby dzieciak był nie wiem przeszkodą czy czymś takim... Przecież dziecko to szczęście tak na prawdę największe jakie spotyka rodziców... Moja siostra nie lubiła dzieci... dopóki nie ma swojej córeczki... "świata po za nią nie widzi mówi, że to jej największe szczęście i że nikogo tak bardzo jak jej nie kocha" i chciałaby już 2 (bo chce 2, ale jak na razie jeszcze się z tym wstrzymuję...) i jakoś ona też daje radę... tak naprawdę rok jest męki przy takim małym dziecku bo w kółko płacze, cycek i pampersy... zresztą jaka męka? prawie ciągle śpi... a jak ma już rok i chodzi to samo tak na prawdę się sobą zajmuję... Oliwka ma już prawie 3l włączy się jej TV "klub przyjaciół myszki miki" i dziecka nie ma... może bez przerwy oglądać... ba już od może jak miała ok. 2l oglądała tv... takie dziecko co już chodzi to jest naprawdę duże... a czas naprawdę szybko leci... ja nie potrafię zrozumieć jak można tak z zimną krwią, bez wyrzutów sumienia zabić własne dziecko... jeszcze rozegrać taką szopkę... przecież jak już jest w brzuchu to się "kocha" wiem po moich przyjaciółkach... i się już nie można doczekać aż minie 9miesięcy... przeżyła z nią 9miesięcy w brzuchu to przeżyła by rok... a później tak na prawdę dziecko wiele nie potrzebuję... bo już jest duże... Nie rozumiem takich ludzi... "Im dziecko niszczyło życie... nie dawało normalnie żyć" a jakoś oni tak na prawdę nie dali szansy temu dziecku na jakiekolwiek życie... Zresztą co ja się bd rozpisywać... jestem anty aborcją i zabijaniu... Jak dla mnie to są mordercy i powinna być w Polsce kara śmierci... Powinni tak samo odpowiedzieć za swoje czyny. Ja bym w życiu nie uśmierciła własnego dziecka... nawet jakbym miała wychowywać samotnie nie dałabym się wyskrobać... a tym bardziej pozwolić komuś zrobić krzywdę... prędzej bym zabiła za takie coś niż bym dała zrobić krzywdę własnemu maleństwu... a co tu dopiero mówić o tym żebym je zabiła... Jak się już wpada i nie używa rozumu to trzeba tak naprawdę zaakceptować sytuacje, zmienić swoje życie i ponieść wszelkie konsekwencje.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:48 
Bohater

To jest Moje takie krótkie, bardzo okrojone zdanie na ten temat :-P wiem że i tak długie... ale mogłoby być o wiele dłuższe :-/ no wkurzyłam się... jak dla mnie nie było sprawiedliwości na tym świecie i nie ma :-/ a Rutkowski sobie chcę na ich akcji reputację podbudować... w ogóle co za człowiek żeby jeszcze takich ludzi bronić i w ogóle ratować żeby swobodnie poruszali się po naszym świecie i zatruwali powietrze...

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:52 
Bohater

Ja się w ogóle dziwię, że oni jeszcze nie siedzą za kratkami tylko swobodnie funkcjonują... jak dla mnie wszyscy on i ona powinni siedzieć za kratami i tam spędzić resztę życia, aż do śmierci... nie wiem czy rodzice jego są w to wmieszani... ale tak czy owak ich 2 bym wpakowała za kraty. Nie dość, że zabili biedne dziecko to jeszcze zrobiono z nich celebrytów, kasę dostają zapewne... i wyjebane mieszkanie... po prostu brak słów.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 17:56 
Pochłaniacz

Juli, ale strzeliłaś monolog…
Ale ja mam podobne zdanie… W ogóle ta cała sytuacja to jedna wielka patologia, i tu nie ma sensu szukać wytłumaczenia dla rodziców, bo go nie ma… To tak jak szukać wytłumaczenia dla gwałciciela czy pedofila… No ku***… kastrowałabym, bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia… chociaż myślę, że to byłaby zbyt szybka forma kary… Oglądałaś „Dziewczyna z tatuażem”? Scena zemsty głównej bohaterki… Tak się powinno robić… Żeby sku*** zapamiętał i bał się własnego cienia…
Ja do tej całej sytuacji podchodzę bardzo emocjonalnie… Może nawet za bardzo… Ale to dlatego, że mam w rodzinie przypadek małżeństwa, które chciałoby mieć dziecko, a nie może i chętnie adoptowałoby takie maleństwo… i drugi przypadek… też w rodzinie… poronienia… I moi bliscy płaczą całymi dniami z powodu braku dziecka lub straty, a oni się ku*** cieszą… Po prostu jak widzę ich twarze w telewizji czy na jakimś portalu to krew mnie zalewa…

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 18:13 
Przyjaciel

Alexa napisał(a):
Ale ja mam podobne zdanie… W ogóle ta cała sytuacja to jedna wielka patologia, i tu nie ma sensu szukać wytłumaczenia dla rodziców, bo go nie ma… To tak jak szukać wytłumaczenia dla gwałciciela czy pedofila… No ku***… kastrowałabym, bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia…

..."rodziców" napisałaś - akurat w tym przypadku nawet chyba większość winy ponosi tkz. matka a kara wykastrować faceta.... musisz wiedzieć że wśród pedofili są też kobiety które molestują małych chłopców... kara wykastrować - tylko kogo??? Zastanawiam się skąd chęć karania za czyny które popełniają ludzie obojga płci - tylko facetów kastracją... może masz na myśli to aby karać tylko i wyłącznie facetów??? ... :-/ :-/ :-/

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 18:36 
Pochłaniacz

Nie chodziło mi o to żeby karać tylko mężczyzn… ale widzisz i tu mnie masz, bo to też jest temat osobisty… Znam też dziewczynę, która została zgwałcona… dlatego napisałam jak napisałam… Ale karać powinno się każdego… I nie jest ważne czy czynu tego dokonuje mężczyzna czy kobieta… Każdy powinien odpowiedzieć za swoje czyny…
A co do tego, że winę w większości ponosi matka… może i tak jest… Ale obydwoje zostali za ten czyn nagrodzeni… Nikt nie został ukarany… I to jest wstrząsające…

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-30, 18:41 
Przyjaciel

Alexa napisał(a):
Nie chodziło mi o to żeby karać tylko mężczyzn… ale widzisz i tu mnie masz, bo to też jest temat osobisty… Znam też dziewczynę, która została zgwałcona… dlatego napisałam jak napisałam… Ale karać powinno się każdego… I nie jest ważne czy czynu tego dokonuje mężczyzna czy kobieta… Każdy powinien odpowiedzieć za swoje czyny…
A co do tego, że winę w większości ponosi matka… może i tak jest… Ale obydwoje zostali za ten czyn nagrodzeni… Nikt nie został ukarany… I to jest wstrząsające…

A no to zgoda teraz :-)
Ta historia z TV - to nawet więcej niż wstrząsająca... dokładnie jak piszesz: zamiast kary zostali celebrytami w TV - biorą kasę za wywiady... no nawet nie komentuję, bo się tylko denerwuję :evil:

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 379  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2