dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 379  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Wszystko i nic :)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-03-28, 12:09 
Bohater

Wiem, że to mało wiarygodne co wam tam wyżej napisałam... ale naprawdę tak miałam i to jest dziwne... Dobra lecę się uczyć... 3 maj Cię się :*

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 18:46 
Bohater

Po pracy trzeba się zrelaksować najlepiej w hamaczku, nucąc melodię w akompaniamencie gitarki i popijając piwko. Robicie tak codziennie? Ponoć bardzo poprawia nastrój :-) :-) :-)
http://www.youtube.com/watch?v=0J4tAzpB ... ure=relmfu

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 18:54 
Szczypior

Witam :))

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 20:55 
Władca pierścieni

El Che88 napisał(a):
Korzystając z chwili wolnego czasu chciałbym sie podzielić z wami refleksją na temat snów. Czym one właściwie są? Ostatnio miałem sen można powiedzieć dość specyficzny to znaczy że miałem świadomość, że w tej chyli śnię. Zaciekawiło mnie to i trochę poszukałem informacji na te temat. Znalazłem, że takie sen, w
którym śniący zdaje sobie
sprawę, że śni nazywany jest świadomym snem. Dlatego
klarowność myślenia, dostęp do
wspomnień z życia codziennego oraz
świadomy wpływ na treść snu
mogą być kontrolowane
(aczkolwiek na różne sposoby –
zależy to od głębokości snu osoby śniącej).
Znalazłem też że, świadomej sny mogą być
wykorzystane w zwalczaniu
koszmarów, jako narzędzie
poznania źródła swoich lęków albo też
dla rozrywki. W snach, gdzie
śniący posiada odpowiednio
wysoki poziom kontroli nad
treścią marzenia sennego,
można zrealizować każde swoje
pragnienie. Od razu skojarzyło mi się to z filmem ,,Incepcja,, z resztą świetnym filmem, ostatnio tematyka snów zdobywa coraz większą popularność. Wracając jednak do głównego wątku mojej wypowiedzi myślałem, że zjawisko Incepcji zostało wymyślone na potrzeby wyżej wymienionego filmu, więc bardzo się zdziwiłem jak takie zjawisko jest możliwe w realnym świecie.Spontaniczne i chwilowe
uzyskanie stanu świadomego
snu może nastąpić bez żadnych
wstępnych warunków. Brnąc dalej w ten temat znalazłem informacj, że ok 20% populacji
doświadczyło przynajmniej raz w
życiu snu świadomego. Czasem
samo czytanie czy rozmowa o
tym zjawisku sprawia, że mamy świadomy
sen(to chyba jak autosugestia). Podobno przez techniki medytacji(np joga) można
utrzymać świadomość także
we śnie. Świadomego śnienia można się
nauczyć. Dzięki specjalnym
technikom śniąca osoba może
zorientować się, iż otaczająca ją
rzeczywistość jest
wyimaginowana. Towarzyszy
temu zazwyczaj niezwykły szok
(niegroźny), który przeważnie
prowadzi do ocknienia się lub
tzw. fałszywego przebudzenia. Tego typu sny można mieć też wcześniej zawyżając pewne substancje. Tyle wyczytałem na ten temat w internecie. Swoją drogą nie uważacie że takie zjawisko jest powiem kolokwialnie zajebiste. Możemy wyśnić sobie co tylko chcemy. Ma to też swoją złą stronę, jak to nam zabardzo spodoba przestaniemy żyć realnym światem. Do tej pory miałem raz tylko taki sen, ale mam nadzieję, że to nie był ostatni raz, a ktoś z was moi drodzy miał takie sny? Eh się rozpisałem wystarczy z was:-)

Witaj:)
łukaszu nie jestem na 100% pewna, ale wydaje mi się że zdarzało mi się że mam świadomość, że śnię mało tego dostałam na urodziny od mojej siostry 5 lat temu: KSIĘGĘ 1000 SNÓW dzięki, której można nauczyć się interpretować swoje sny:) I to by było na tyle jeżeli chodzi o sny;) pozdrawiam pa.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 20:58 
Władca pierścieni

Znuzonaaa napisał(a):
Wiem, że to mało wiarygodne co wam tam wyżej napisałam... ale naprawdę tak miałam i to jest dziwne... Dobra lecę się uczyć... 3 maj Cię się :*

No wiesz Julitko w realnym świecie to sie faktycznie wydaje niewiarygodne i niemożliwe, ale może coś w tym jest, że miałaś taki sen jak myślisz...?? :-)

Ostatnio edytowano 2012-03-28, 21:14 przez jezabel, łącznie edytowano 1 raz

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 21:02 
Władca pierścieni

brave napisał(a):
Po pracy trzeba się zrelaksować najlepiej w hamaczku, nucąc melodię w akompaniamencie gitarki i popijając piwko. Robicie tak codziennie? Ponoć bardzo poprawia nastrój :-) :-) :-)
http://www.youtube.com/watch?v=0J4tAzpB ... ure=relmfu

oj grzesiu, grzesiu wiesz no nucę sobie czasami jakąś piosenkę, ale w domu (wieczorem w łazience jak się myję) ;-) na hamaku przy akompaniamencie gitary i z piwkiem w ręku to mi się jeszcze nie zdarzyło :shock: :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 21:17 
Bohater

jezabel napisał(a):
Znuzonaaa napisał(a):

No wiesz Julitko w realnym świecie to sie faktycznie wydaje niewiarygodne i niemożliwe, ale może coś w tym jest, że miałaś taki sen jak myślisz...?? :-)

Nie wiem... wydaje mi się, że jest... w końcu jestem tego realnym dowodem... no ale kto wie może jakbym puściła ten kupon to te liczby byłyby inne... tak czy owak nigdy się tego nie dowiem... co do Grzesia... no rzeczywiście ja tak samo jak Iza pod prysznicem... ale na hamaku z piwkiem itd. nie miałam okazji :mrgreen: Powiem więcej nie mam takiego bajeru jak hamak w domu :-P

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 21:28 
Władca pierścieni

Znuzonaaa napisał(a):
jezabel napisał(a):
Znuzonaaa napisał(a):

Nie wiem... wydaje mi się, że jest... w końcu jestem tego realnym dowodem... no ale kto wie może jakbym puściła ten kupon to te liczby byłyby inne... tak czy owak nigdy się tego nie dowiem... co do Grzesia... no rzeczywiście ja tak samo jak Iza pod prysznicem... ale na hamaku z piwkiem itd. nie miałam okazji :mrgreen: Powiem więcej nie mam takiego bajeru jak hamak w domu :-P

Hahahahahaha, no dokładnie Julitko ja też nie mam takiego bajeru zresztą spaliłabym się ze wstydu jak ktoś by słyszał mój śpiew :shock: :mrgreen:

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 21:31 
Bohater

Ojej;) Dobry wieczór:* W końcu udało się wejść na forum:) Co do snów..i ja miałam często takie sny świadome,ale od dłuższego czasu już ich nie miewam..a szkoda:/ jutro postaram się może bardziej wypowiedzieć http://youtu.be/6eKbpak-ZPg -a to tak dla refleksji..
Grzesiu..ja tam hamaka też nie mam...jedynie piwo,ale baaaardzo rzadko piję..a czy nucę?No ba...ja spiewam:D albo wyję jak kto woli:D to mnie relaksuje bardzo;) jak mam zbyt dużo energii,albo jakieś emocje w sobie które chcą się uwolnić..

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 21:33 
Bohater

Może mi ktoś powiedzieć,czemu nie ustawiła się godzina na forum?..bo jest 21:33 a na forum pisze 20:33 :D

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 379  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2