dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 379  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: Wszystko i nic :)
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-03-27, 23:36 
Bohater

Dobranoc Grzesiu :* Słodkich snów ;*;*;*;*

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-27, 23:37 
Władca pierścieni

brave napisał(a):
Dzisiaj też już się pożegnam dobranoc wszystkim, miłego spania :-D

Dobranoc Grzesiu śpij dobrze i dzięki za tą prawdę jaką dzisiaj o mnie napisałeś pa:*

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-27, 23:38 
Bohater

Ana19 napisał(a):
PS.Muszę dodać: Solenizant to będzie kokardkę miał zamiast muszki ;)wtedy całkiem bedzie się odróżniał:D

Jak nic ;P i to tam nisko :mrgreen: :lol:

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-27, 23:38 
Władca pierścieni

Ana19 napisał(a):
PS.Muszę dodać: Solenizant to będzie kokardkę miał zamiast muszki ;)wtedy całkiem bedzie się odróżniał:D

Nie wiem czy ubierze Ania bo on nawet nie wie co my tu planujemy :-D

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-27, 23:45 
Władca pierścieni

dobranoc kochani do jutra śpijcie dobrze pa pa pa:*:*:*:*:*

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-27, 23:45 
Bohater

Widzę, że nikogo oprócz Izy nie ma... która zresztą piszę ze mną na gg ;D a więc bezsens żebyśmy tu we 2 siedziały... w takim razie życzę wszystkim słodkich snów ;* Dobranoc :*:*:* Miłego Dnia jutro... postaram się wpaść... ale nie obiecuję czy do soboty dam radę ;/

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 07:24 
Szczypior

Pobudka:-) kto rano staje tamu pan Bóg daje;-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 08:51 
Szczypior

Korzystając z chwili wolnego czasu chciałbym sie podzielić z wami refleksją na temat snów. Czym one właściwie są? Ostatnio miałem sen można powiedzieć dość specyficzny to znaczy że miałem świadomość, że w tej chyli śnię. Zaciekawiło mnie to i trochę poszukałem informacji na te temat. Znalazłem, że takie sen, w
którym śniący zdaje sobie
sprawę, że śni nazywany jest świadomym snem. Dlatego
klarowność myślenia, dostęp do
wspomnień z życia codziennego oraz
świadomy wpływ na treść snu
mogą być kontrolowane
(aczkolwiek na różne sposoby –
zależy to od głębokości snu osoby śniącej).
Znalazłem też że, świadomej sny mogą być
wykorzystane w zwalczaniu
koszmarów, jako narzędzie
poznania źródła swoich lęków albo też
dla rozrywki. W snach, gdzie
śniący posiada odpowiednio
wysoki poziom kontroli nad
treścią marzenia sennego,
można zrealizować każde swoje
pragnienie. Od razu skojarzyło mi się to z filmem ,,Incepcja,, z resztą świetnym filmem, ostatnio tematyka snów zdobywa coraz większą popularność. Wracając jednak do głównego wątku mojej wypowiedzi myślałem, że zjawisko Incepcji zostało wymyślone na potrzeby wyżej wymienionego filmu, więc bardzo się zdziwiłem jak takie zjawisko jest możliwe w realnym świecie.Spontaniczne i chwilowe
uzyskanie stanu świadomego
snu może nastąpić bez żadnych
wstępnych warunków. Brnąc dalej w ten temat znalazłem informacj, że ok 20% populacji
doświadczyło przynajmniej raz w
życiu snu świadomego. Czasem
samo czytanie czy rozmowa o
tym zjawisku sprawia, że mamy świadomy
sen(to chyba jak autosugestia). Podobno przez techniki medytacji(np joga) można
utrzymać świadomość także
we śnie. Świadomego śnienia można się
nauczyć. Dzięki specjalnym
technikom śniąca osoba może
zorientować się, iż otaczająca ją
rzeczywistość jest
wyimaginowana. Towarzyszy
temu zazwyczaj niezwykły szok
(niegroźny), który przeważnie
prowadzi do ocknienia się lub
tzw. fałszywego przebudzenia. Tego typu sny można mieć też wcześniej zawyżając pewne substancje. Tyle wyczytałem na ten temat w internecie. Swoją drogą nie uważacie że takie zjawisko jest powiem kolokwialnie zajebiste. Możemy wyśnić sobie co tylko chcemy. Ma to też swoją złą stronę, jak to nam zabardzo spodoba przestaniemy żyć realnym światem. Do tej pory miałem raz tylko taki sen, ale mam nadzieję, że to nie był ostatni raz, a ktoś z was moi drodzy miał takie sny? Eh się rozpisałem wystarczy z was:-)

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 09:02 
Szczypior

dzien dobry wszystkim :P
wlasnie sniadanie konsumuje :P hehe

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-03-28, 12:08 
Bohater

Witam wszystkim :) Łukaszu co do Twojego snu... ja tak czasem mam - mam świadomość podczas snu, że to co się tam dzieję "to tylko sen" chociaż powiem Ci coś ciekawszego... Bodajże przed świętami Bożego Narodzenia czy w Styczniu... dokładnie już nie pamiętam miałam sen, że wygrałam w dużego lotka..., że jadę sobie do Warszawy po kasę tam z kilkoma osobami trzymając ten kupon w dłoniach... i te liczby sobie zapamiętałam... tak na prawdę nie gram w lotka (ostatnio sporadycznie przez to wyślę 1 kupon np. we wtorek tydz. temu bo mi babka z ciotką gadały żebym wysłała bo mam szczęście w chińczyka jak z nimi tam gram... i związku z tym wysłałam) no ale wracając do tematu tak pamiętałam te liczby i chodziły za mną jak zjawy to chyba było z niedzieli na poniedziałek... ale myślę "eeeee bujda znając moje szczęście to i tak nic nie wygram tylko szkoda kasy..." no i wyobraź/wyobraźcie sobie, że we wtorek sprawdziłam wyniki dużego lotka (bo tak jak pisałam chodziło to za mną i musiałam je sprawdzić) i bym wygrała.... qurwa co do 1 liczby z mojego snu każda się zgadzała cała "6". Więc zaczęło mnie to nurtować czemu to tak jest... czy to jest możliwe... wpisałam w "google" i wyskoczyło mi, że jest to możliwe... że tylko osobie nie chciwej, o dobrym sercu, nie pragnącej tak na prawdę tej wygranej, pomocnej dla innych może się przyśnić taki sen. I sprzedałam to siostrze i szwagrowi to szwagier na tą odp. w necie sprzedał "bujda" (w sensie, że ja jestem "zła" i w ogóle)... ale co jak co... powiem wam szczerze, że to mi przyniosło ukojenie prawdę mówiąc ;D Bo najpierw plułam sobie w twarz, że nie wysłałam kuponu... później zaczęło mnie to nurtować "jak to możliwe" a jak przeczytałam takie pozytywne teksty to zaraz mi się lepiej zrobiło ;D i chyba bardziej niż bym w tego totka wygrała ;D bo mi tak naprawdę na tym nigdy nie zależało... czasem sobie leżę w nocy w łóżku jak nie mogę zasnąć to myślę co bym kupiła gdybym wygrała i nigdy tak na prawdę nie pomyślałam co bym sobie kupiła gdybym wygrała tylko co bym "innym" kupiła... nawet przyjaciołom... żebym pomogła każdemu siostrze się pobudować itd... a jakbym wygrała kupę kasy np. te 40mil. co ostatnio było - bo bym ich do grobu no nie wzięła to i myślałam o wybudowaniu dużego domu dziecka u mnie w mieście itd... tak wiecie nigdy nie myślałam o tej kasie dla siebie tylko dla kogoś - żeby komuś pomóc... i może dlatego to mi się przyśniło... Bo tak na prawdę nawet o tym nie myślałam już dawno przed snem... i w tą noc co mi się śniło też nie... i to było dziwne, że mi się to przyśniło dlatego też tak później za mną "chodziło" a , że nigdy nie puszczałam totka tylko tak fantazjowałam to zareagowałam na ten sen "bujda". Więc wydaje mi się, że to może dlatego mi się te wyniki przyśniły bo nigdy nie myślałam samolubnie o sobie itd... bo mi tak naprawdę "pieniądze do szczęścia są nie potrzebne" bynajmniej jak na razie bo nie wiem co by było gdybym miała np. własną rodzinę może bd chciała im dla dzieci jak najlepiej itd... i związku z tym może dlatego to mi się przyśniło, że nie myślałam nigdy o sobie tylko o innych... no nie wiem. Wiem jedno - to jest "dziwne" nie ta cała świadomość w śnie...

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 379  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2