El Che88 napisał(a):
W końcu to forum więc można pisać o czym sie tylko chce, więc mnie dręczy jedna kwestia, co jest po śmierci? Jak uważacie? Wczoraj pół nocy o tym myślałem i doszedłem do przekonania, iż po śmierci musi coś być, to nie jest tak jak z telewizorem, że wyłączamy wtyczkę z kontaktu i pojawia sie ciemność. W internecie można znaleźć dużo materiałów na ten temat, np. że po śmierci ludzie widzą światło lub biały tunel, ale czy to prawda, a jak nawet i prawda to dokąd te światło bądź tunel prowadzi? W końcu człowiek ma duszę(przynajmniej ja tak uważa), trudno mi zdefiniować czym ta dusza właściwie jest? I co się z nią dzieje po śmierci? Ciało sie rozkłada, a dusza, przecież nie wyłącza się jej jak np telefon. Niektórzy wierzą w niebo i piekło, ale mnie to nie przekonuje, już bardziej skłaniałbym sie ku reinkarnacji. Jak uważacie na ten temat?
Już jakiś czas temu naukowcy doszli do wniosku, że obecnie nam znany świat czy wszechświat ktoś musiał stworzyć. Paradoksalnie czym więcej o nim wiemy tym bardziej ta teza jest prawdopodobna.
Jestem z tych co wierzą w Boga, a nie niebo czy piekło
Luz, wiem o co chodzi
Oczywiście wiara w Boga to nie wiara w księży tak jak to, co nie którzy wyznają, a śmierć jest tak samo nasza jak i życie. Wykładu teologicznego nie będę robił
Czyli skłaniasz się ku Buddyzmowi