Z tym zoo podałem poprostu najbardziej znany i szumny przykład, stał się taki po tym jak obrońcy "praw" tych pingwinów wywalczyli zakaz sprowadzania dla nich samic... ( że w przyrodzie zachodzą takie zjawiska wiem jednak nigdy poza tym nie czytałem o z"zatwardziałych zwierzęcych homoseksualistach)
Co do blogu nie chce mi się czytać (leń ze mnie:P) ale rzuciłem okiem by móc kontynółować rozmowe i trochę przeczytałem
dream* napisał(a):
Poza tym śmiesznym jest twierdzić, że dziecko wychowane w homoseksualnej rodzinie także wyrośnie na homoseksualistę, o czym poczytać możecie na wczesniej wspomnianym blogu. ;)
Tego nie napisałem poprostu napisałem że dziecko takie będzie skrzywdzone, jak zauważyłaś na tym blogu przedstawiona jest subiektywna opinia tych kobiet, jednak co z dziecimi? One według mnie w ten sposób są krzywdzone a ich światopogląd jest zakrzywiony.
Cytuj:
acha, szatan nie ingeruje w dzieło stworzenia/poczęcia przez Boga, do Szatana możemy przyjść sami ;) -ach, dobrze mieć adoratora po teologii ;)
Szatan nie ingeruje w dzieło stworzenia? Hmm oj nie był bym taki pewny a co z grzechem pierworodnym? Szatan jednak jakoś ingeruje w dzieło stworzenia, ba nawet w ludzkie życie (wedłóg bibli)
Cytuj:
ale kościół od zawsze był siewcą zacofania umysłowego, zaścianku intelektualnego i ogólnie społecznej tępoty i głupoty ;)
och nie twierdze że był oświecony ale mimo wszystko wiele odkryć dokonało się dzięki "kościołowi"
Szkółki parafialne były wszak przy kościołach, a co do niszczenia dorobku starożytności to miało miejsce owszem ale powiedz mi ile dzieł jednocześnie zostało ocalonych dzięki kościołowi? Wiele, przecież po upadkach miast cesarstwa w każdym zaczynała się "bardanizacja" a kościół był jedną z niewielu (a praktycznie jedyną) instytucji które się temu opierały. Ale to dygresja która jest w tym temacie mało ważna