kozi89 napisał(a):
Natty napisał(a):
przeczytaj to jeszcze raz, przemyśl i powiedz, naprawdę tak uważasz ? Bycie patriotom to zero wyjazdów zagranicznych, tylko polskie góry i polskie morze ?
W prawdziwym sensie znaczenia pojecia patriota to tak
hahaha. znam morze i góry. :)i nie zgodzę się z Twoim mysleniem, może wpierw przeczytaj definicję patriotyzmu a później wypisuj takie głupoty - zresztą mówi to człowiek który nie potrafi się poprawnie wypowiedzieć w swoim języku ;\
kozi89 napisał(a):
dream widzisz sama sie przyznalas ze wjezdzasz za granice w wakacje i ferie. Jaki u ciebie patriotyzm zapomnialas a moze nie widzialas polskiego pieknego morza, polskich pieknych Tatr i wielu innych bardzo pieknych zakatkow Polski. Taka z cibie "patriotka". Wyjazdami za granice nabijasz tylko obcy kapitał.
zdaje mi się, że najwięksi patrioci wyjezdzali z kraju, niektórzy nawet na całe zycie, jak już mówiłam to postawa i nie zalezy od tego gdzie jestem. Wyjezdzam bo uwazam, że to kształtuje człowieka, pokazuje inne kultury itp itd, widzisz, uwazam, że tylko ktoś kto miał okazję zobaczyć inne kraje może naprawdę docenić własny, bo co to za stwierdzenie "polska jest piękna" kiedy nie widziało się nic ponad to? Zadne. Prawdziwy patriotyzm to widzieć inne kraje i twierdzić, że Polska jest wyjątkowa, szczegolna, piękna itp. widząc kraje inne, w których może żyje się lepiej, może jest cieplej a morze jest przejrzyste, może ludzie mniej kradną lub są poprostu milsi i bardziej tolerancyjni a Ty mimo tego tęsknisz za tą swoją Polską, i czujesz szczęście wracając. :)