dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-04-30, 16:02 
Bohater

Najczesciej, choc zdarzaja sie wyjatki, szkola wieczorowa/zaoczna to nizszy poziom nauczania i trudniejszy dostep do wiedzy. Uczniowie rowniez mniejsza wage przywiazuja do nauki wiec trudniej lapac wiedze od innych. Wazne jest tez to czy lubisz uczyc sie sama i czy niski poziom grupy pozwoliby Ci rozwijac sie samodzielnie :)
Jednakze, jesli jest potrzebna Ci praca i chcesz podjac sie jej juz teraz to mozna sie nad tym zastanowic. Dodam jeszcze jedna wazna kwestie. Jesli chcesz skonczyc TYLKO szkole srednia to w przyszlosci pracodawca bedzie sie patrzyl na nia, jednakze, jesli chcesz isc na studia to szkola srednie nie bedzie miala wiekszego znaczenia.

Zgłoś post

re
PostNapisane: 2009-07-28, 10:48 
Adept

Idz na dzienne, zaoczne są zbyt proste i nic się nie nauczysz.

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-12-30, 20:37 
Przyjaciel

Też bym wybrałą szkołę dzienną jeśli nie jesteś w sytuacji w której musisz pracować

Zgłoś post

PostNapisane: 2009-12-31, 01:33 
Adept

Ja studiowałam dziennie przez pięć lat, pracowałam i jestem dumna z siebie i z tego co osiągnełam.
Szczęśliwego nowego roku życzę i powodzenia
http://www.urwanizchoinki.pl/U58IPZ

Zgłoś post

Re: Zaoczne czy dzienne ???
PostNapisane: 2010-11-29, 12:01 
Pochłaniacz

A dlaczego chcesz uczyć się zaocznie? Musisz pracować, opiekować się kimś chorym? Jeżeli nie masz żadnych poważnych powodów, to lepiej idź dziennie, po ukończeniu szkoły w normalnym trybie masz większe szanse na dostanie się na dobre studia, ponieważ poziom jest o wiele wyższy.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-30, 13:17 
Adept

jak studiujesz zaocznie, to masz zjazd na weekend na uczelni co weekend, siedzi się wtedy cały dzień na uczelni. Także w międzyczasie można pracować, albo obijać się - jak kto woli.

Zgłoś post

PostNapisane: 2010-11-30, 23:36 
Nudziarz

ja wybrałem zaoczne i nie żałuję. Jestem na 2. roku na wyższej szkole bankowej, kierunek informatyka (uczelnia w Gdyni). Na stronce można sobie zobaczyć program nauczania, wymagania na kierunku, itp. Myślę, że takie uczelnie stawiają na praktykę i nakierowują na odpowiednią naukę studenta. Jednak wiele zależy od samego człowieka. Taką szkołe można przejśc, ale żeby znaleźć później dobrą pracę to jednak samemu należy się ostro przyłożyć do nauki na studiach. W weekendy studia, a w tygodniu praca jako serwisant komputerowy

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-01-05, 14:14 
Adept

no tak, zdobywając doświadczenie w pracy podczas studiów zwiększamy swoje szanse na znalezienie świetnej pracy po skończeniu studiów ;) też teraz stosuję takie rozwiązanie, i chwale sobie!

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-02-25, 13:01 
Adept

Zależy jak masz poukładane życie i sytuację w domu. Jeśli chcesz i możesz korzystać z pieniędzy rodziców, idź na jakiekolwiek dzienne. Jeśli chcesz mieć pracę po studiach, albo wybierz niszowe (techniczne), albo po prostu zrób dziennie licencjat a potem MU płatne zaoczne i zacznij pracować. Potem po magisterce nie będziesz miała problemu, jaki zdarza się wielu studentom, czyli "mam papierek, nie mam doświadczenia". Z dyplomem dobrej szkoły prywatnej (Koźmiński w Wawie, SWPSiZ w Łodzi, WSZiB w Krakowie itp) i kilkuletnim doświadczeniem zawsze będziesz do przodu.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-02-25, 13:29 
Oczytany mnich

Trzeba wziąć pod uwagę, że za zaoczne się nieźle płaci i nie zawsze wystarcza z pensji na życie, opłaty za mieszkanie i dodatkowo za czesne. Jak ktoś nie ma problemów materialnych w domu to zapewne rodzice zawsze wspomogą, ale jeśli chcesz żyć na własną rękę to może być problem.

Ja studiuję na dziennych i pracuję na pół etatu w tygodniu i nie narzekam. Sama się utrzymuję i jeszcze kasy mi starcza na przyjemności, a na uczelni też sobie nieźle radzę. To wszystko zależy od poukładania sobie wszystkiego i mobilizacji. Niemniej jednak nadal bym radziła wybrać DZIENNE. :)

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2