marku napisał(a):
A możecie coś powiedzieć na temat krakowskiej szkoły Apeiron? Trochę się zacząłem nią interesować, bo wygląda na to, że prowadzi kierunki, które nie są zbyt często spotykane na uczelniach. Administracja z różnymi specjalizacjami (np. samorządowa brzmi ciekawie) i bezpieczeństwo wewnętrzne też różnego rodzaju. Co myślicie? Brzmi nieco oryginalniej niż kierunki typu zarządzanie i marketing - może przez to potem są większe szanse na dobrą pracę?
A to mi dopiero nietypowe kierunki! Administracja jest na każdym uniwerku i prawie każdej szkole prywatnej, samorządowa to najpopularniejsza specjalizacja. Bezpieczeństwo wewnętrzne też już wszędzie jest :P Za to kierunku zarządzanie i marketing tak naprawdę nigdy nie widziałam, to chyba tylko tak mówiło się jeszcze parę lat temu o głupich kierunkach na renomowanych szkołach, taka nazwa zbiorcza, dla tych, którzy się za bardzo nie orientują. Zarządzanie to na uniwerkach zwykle osobny wydział, a kierunek ma różne specjalizacje typu zarządzanie przedsiębiorstwem, albo właśnie reklama. Podsumowując, jak już chcesz zachwalać jakąś uczelnię, sprawdź jakie są realia na rynku :)