korol787 napisał(a):
No prosze cię. Nikt tu nie pisze o pracach inżynierskich! Tylko o jakiejś badziewnej socjologii czy innym kulturoznawstwie. Moim zdaniem serwisy typu pisanie.net są dobre własnie dla takich "studentów" :). I niczemu nie szkodzą.
NOOOOO, SOOORRY!! Karolu, niejako uczestniczyłem w badaniach mej córki (socjologia U.Wr.) do jej pracy magisterskiej. Praca dotyczyła sytuacji osób przebywających w domach pomocy społecznej. Egzaminatorzy, ludzie tuż przed emeryturą, więc w wieku bliskim sytuacjom z pracy, pierwszy raz od wielu lat (w ocenie znanych mnie pracującym w uczelni) zainteresowała się pracą i jak opowiadała córka, zastanawiali się nad swoją ewentualną sytuacją i przyszłością w okresie emerytalnym w kontekście wniosków wywiedzionych w opracowaniu. Chodziło o samotność, wyobcowanie, poczucie nieprzydatności i tp. Sam czytając jej pracę byłem pełen podziwu dla ilości badań i wielorakości wniosków. Wniosek, róbcie wszystko by nie trafić do DOS. Bywają wyjątki, ale dos funkcjonuje u spodu równi życia, smutne.