dietetyk wrocław AAAA

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj | Powiadom znajomego

Re: W jakim banku konto?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-11-28, 14:29 
Pochłaniacz

Myślałam raczej o całokształcie. Na razie nie mam zamiaru brać kredytu. Jedyne na co sobie pozwalam, to obciążenie karty kredytowej. To dla mnie najtańsza forma zadłużania się.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-11-28, 15:45 
Adept

Mam dwa konta, mbank i ing - regulaminy zmieniają się tak często, że czego jak czego ale banku nie polecę na pewno :) Nostalgia, to, że teraz nie masz zamiaru brać kredytu, nie znaczy, że nie będziesz go potrzebować w przyszłości i warto jest pomyśleć o tym teraz, bo dobra historia kredytowa (nawet regularne spłacanie debetu na karcie ) to plus dla nas.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-11-29, 12:48 
Pochłaniacz

@Kamila_26 Zdaje sobie z tego sprawę, bo przecież wszystkiego człowiek nie przewidzi, a i sytuacja życiowa może ulec zmianie.
Ale też jest tak jak napisałaś - regulaminy się zmieniają, więc już dla mnie już dzisiaj bycie w pełni przygotowaną na kredyt (od strony info) jest bez sensu. Choć jak pisałam zdarza mi się korzystać na karcie, ale to trochę inna sytuacja. Zresztą wiele zależy od potrzeb. W końcu potrzeba paru groszy - bo wakacje, święta, to coś innego niż kredyt mieszkaniowy.
Staram się jednak zawsze rozglądać i wiedzieć, co się wokół mnie dzieje. Odrobina wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodziła. :)

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-08, 12:20 
Pochłaniacz

Zawsze można jeszcze dodać coś dla oszczędzających - lokaty i obligacje. Dla mnie jednak PKO BP to szeroka oferta, zaufanie i wygoda. Choć przecież dobrych banków jest wiele. Znajomi przecież także chwalą sobie konta w Credit Agricole i mBanku.

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-08, 16:54 
Adept

Mam konto w Millenium i jestem generalnie zdowolony

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-09, 00:41 
Nudziarz

ja polecam mbank, super sprawa, ten bank spełnia wszystkie moje oczekiwania :d

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-22, 14:49 
Szczypior

Tak wszyscy piszą pozytywnie o tym mbanku, a później wchodzę na net i widzę coś takiego - http://ocenbank.pl/banki/produkty/mbank/19 W czym tkwi problem tego banku? Dlaczego nie jest pozytywnie oceniany?

Zgłoś post

PostNapisane: 2011-12-22, 22:18 
Adept

Osobiście polecam założenie dwóch kont. Jedno główne, w stabilnym dużym banku. Na tym koncie trzymamy tak zwaną większą gotówkę:) Korzystamy z niego bardzo sporadycznie, służy głównie do przyjmowania naszych wpłat.

Drugie konto, w innym banku, koniecznie internetowe. Trzymamy tu niewielką kwotę. To konto będzie służyło nam do codziennych operacji, czyli płacenia rachunków, pobierania gotówki z bankomatów i płacenia kartą w sklepie.

Tutaj zwróciłbym uwagę na cenę następujących elementów:
-koszt prowadzenia rachunku
-koszt wydania i korzystania z karty
-koszt przelewu
-koszt wypłaty gotówki z bankomatu
Wybrałbym najtańszy bank.

Dodatkowym atutem przy wyborze konta internetowego jest dla mnie sposób potwierdzenia przelewu smsem. Jest to dużo praktyczniejsze niż spisywanie odpowiedniego kodu z karty kodów.

Jeśli chodzi o karty kredytowe to polecam nożyczki. Przeciąć na pół i do kosza:)

http://www.globalauto.pl

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-01-09, 12:43 
Pochłaniacz

@Grzegorz

Ale nie wyjaśniłeś zalet posiadania dwóch kont?
Dla mnie to zbędna sprawa, tym bardziej, że to podwójne opłaty.
A karty kredytowe to przecież pożyteczna rzecz, pod warunkiem, że się z nich z umiarem korzysta.

Zgłoś post

PostNapisane: 2012-01-12, 14:12 
Pochłaniacz

Dwa konta to dobre rozwiązanie, pod warunkiem, ze jedno z nich jest kontem oszczędnościowym. U mni9e takie rozwiązanie się sprawdza, każdą nadwyżkę finansową jaka uda mi się uciułać, albo jakaś dodatkowa premia ląduje właśnie ta takim koncie. NIe ma do niego karty płatniczej, a za darmo jest tylko jedna wypłata z konta, każda naste ona w miesiącu jest płatna.

Zgłoś post

DrukujPowiadom znajomego 

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2