ema napisał(a):
Cytuj:
Panie łaski!A gdzie ochrona dóbr osobistych...tak pokazywanie czyjegoś zdjęcia bez zgody osoby foyografowanej...no no to pachnie prokuraturą
Osoby wstawiające zdjęcia na portale społecznościowe wyrażają zgodę na udostępnianie w swojego wizerunku osobom trzecim w internecie, jednocześnie zrzekają się wszystkich roszczeń z powodu wykorzystanie ich zdjęć bez ich zgody. Dlatego autor tematu na prawo używać jej zdjęć, gdzie chce i kiedy chce ;)
Cytuj:
# 5.1. W momencie rejestracji Użytkownik wyraża zgodę na umieszczenie i przetwarzanie jego danych osobowych przez Administratora, zgodnie z warunkami określonymi w Polityce Ochrony Prywatności (załącznik nr 1).
# 5.2. Administratorem danych osobowych jest Nasza Klasa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, która dokonuje przetwarzania danych osobowych Użytkowników zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz. 1204 ze zm.).
Oj Emciu, chyba nie do końca masz rację z tym że można używać gdzie chcesz, jak chcesz i w ogóle czyichś zdjęć. Na grubo zaznaczone czemu
Osobiście bym się deczko zdenerwował, jak bym znalazł moje foto gdzieś na jakimś forum, obojętnie w jakiej sytuacji. Robiłbym dym za to, sorry. A, dlatego foty mam udostępnione tylko dla znajomych.
Cytuj:
A nie przyszło wam do głowy, że po prostu znam laskę tylko ze zdjęć... :(
Mi przyszło
I nadal nie rozumiem czemu nie działasz, ja to bym chyba umarł jak bym tak z uwielbieniem się w czyjeś foto na monitorze wpatrywał